De perfecte gril voor elk seizoen!
De Big Green Egg is de outdoorcooker met een hoogwaardig design, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.
Een complete buitenkeuken waar design en duurzaamheid samenkomt en die de warmte langer vasthoudt dan ieder andere Kamado.
Het geheim van lekker EGGen zijn de accessoires die geschikt zijn voor jouw Big Green Egg.
Onze state-of-the-art keramische technologie en gepatenteerde componenten zorgen voor de beste thermische eigenschappen.
Het aansteken van de houtskool is eenvoudig en de EGG is binnen enkele minuten op kooktemperatuur.
Wil jij ook de lekkerste gerechten uit je Green Egg toveren? Schrijf je voor onze workshop en wij leren je alles wat je moet weten over jouw Kamado!
De Big Green Egg is met recht een uniek product. Iedereen die er een gerecht van proeft, valt als een baksteen voor de ongeëvenaard lekkere smaak. Wat is het geheim achter de EGG?
Het is de keramiek van de Big Green Egg dat de warmte in de EGG weerkaatst, waardoor een luchtstroom ontstaat die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.
De keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door NASA en het productieproces vindt plaats in Noord-Amerika volgens de strengste kwaliteitsnormen. Mede daarom is het van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Het heeft extreem isolerende eigenschappen en weerstaat extreme temperaturen en temperatuurschommelingen.
Dankzij de warmteweerkaatsende keramiek én dankzij de vorm van de Big Green Egg ontstaat er een perfecte luchtcirculatie in de EGG, waardoor voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart.
Daarnaast heeft de goede luchtcirculatie nog een ander voordeel: omdat de warme lucht in de EGG blijft, is de EGG zuinig in gebruik. Je houtskool gaat langer mee en genereert minder as.
En de EGG is niet alleen duurzaam in gebruik: hij bestaat ook uit duurzame materialen. Sterker nog: bij Big Green Egg hebben we de ambitie om al onze producten te laten vervaardigen van duurzame materialen.
In de Big Green Egg kun je de temperatuur tussen de 70° Celsius en 350° Celsius tot op de graad nauwkeurig reguleren en behouden, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt.
Externe temperaturen hebben door de hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur binnen de EGG.
Al ruim 25 jaar hebben wij een exclusief samenwerkingsverband met een specialistische fabriek in Mexico, waar geen enkel ander merk kamado wordt gemaakt. Deze high-end keramiek producent is ISO 9001 UL gecertificeerd en voldoet dus aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. En voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat, ondergaat hij nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. Mede hierdoor staan wij 100 procent achter ons product, en bieden wij een beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de EGG.
Door de unieke combinatie van de constructie, het fabriceren en de ongeëvenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten.
Een Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Een EGG gaat dus minstens een leven lang mee. Hierdoor kun je eindeloos op een gezonde manier ingrediënten en gerechten garen met een bijzonder smaakvol resultaat.
Naast grillen, bakken, stomen, wokken en roken is de Big Green Egg ook gemaakt voor slow cooking van grotere stukken vlees of het langzaam laten garen van delicate ingrediënten zoals schaal- en schelpdieren en visfilets.
Met de keramische convEGGtor bouw je de Big Green Egg heel eenvoudig om tot een oven. En met een Baking Stone maak je heel eenvoudig het lekkerste brood en pizza’s met een perfecte bodem. De mogelijkheden zijn eindeloos: probeer ze allemaal en laat je creativiteit de vrije loop!
En ‘last but not least’: de looks van de Big Green Egg mogen er natuurlijk ook zijn. De EGG heeft een herkenbare vorm en kleur, en krijgt daardoor een iconische uitstraling.