

Vorige week stonden we eindelijk weer in korte mouwen te grillen en gingen we aan de slag met een mooi stuk buikspek ZONDER zwoerd van het Waards Varken.
Hiermee kun je qua bereiding alle kanten op. Dit zie je ook terug in de klanten reviews: van Burnt Ends tot zuurkool met spekrollade of heerlijk aan de Tandoorring als Char Siu.
Maar ook in de Oosterse keuken is buikspek populair.
Dus mixen wij wat verschillende BBQ werelden en maken een heerlijk broodje sticky buikspek met koriander en verse koolsla.
Wij gebruiken een stuk buikspek van 1.400 gram. Dit snijden we in stukken van ongeveer 3 x 3 cm en kruiden we rondom met Thai Seasoning van Angus & Oink.
De kamado richten we in met een directe en een indirecte zone, beide voorzien van een RVS rooster en een temperatuur van 160 - 170 graden.
We mengen de volgende ingrediënten goed in een kom:
135 ml Tomasu Soy Sauce
270 ml Honing
1,5 EL Vissaus
Ondertussen maken we vast wat verse koolsla en plaatsen dit in de koeling.
We grillen de blokjes buikspek 'direct heat' op het RVS rooster.
Blijf hierbij en draai op tijd, want het vet gaat druipen en de ‘flare ups’ zorgen snel voor verbranden.
Als de blokjes rondom aangegrild zijn leggen we deze op de indirect zone en bestrijken ze met de Soya glaze.
Elke 5 minuten draaien we het vlees en herhalen we het bestrijken met de glazen.
Na ca. 30 minuten is het vlees klaar.
We snijden wat zachte pistoletjes door en roosteren deze licht.
De broodjes beleggen we royaal met de koolsla, we snijden wat blokjes buikspek doormidden en leggen deze reepjes op de koolsla. We maken het af met wat koriander blaadjes.
Makkelijk om te maken en super lekker.
Tags
Featured products
Waards varken Waards varken - Buikspek zonder zwoerd
€11,95
Angus & Oink Thai Seasoning
€14,95
Tomasu Tomasu - Soy Sauce 200ml
€22,50