Rookhout
Blues Hog Apple Wood Chunks
From the "Award-Winning, Choice of Champions" comes our line of premium smoking wood chunks! - Single-Sourced for Consistency & Uniformity - No dust - Kiln-driedPitmaster ApprovedLarge Pieces | Burns HOT & CLEANAttractive resealable bags
€19,95
BEEFX Smokewood Appel / Peer Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€8,95
BEEFX Smokewood Cherry Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€9,95
Blues Hog Cherry Wood Chunks
De Kersen Chunks van Blues Hogs zijn de heerlijke smaakmakers voor de barbecue. De Blues Hogs Cherry Chunks zijn perfect als je lang wilt gaan roken, zoals bijvoorbeeld bij kip of pulled pork. Doordat de chunks niet snel verbranden blijven ze een heerlijke kersensmaak afgeven. From the "Award-Winning, Choice of Champions" comes our line of premium smoking wood chunks! - Single-Sourced for Consistency & Uniformity - No dust - Kiln-driedPitmaster ApprovedLarge Pieces | Burns HOT & CLEANAttractive resealable bags
€19,95
Koken op hout Cederhouten BBQ-plank klein
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de kleine plank is 12x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue. ZALM & CIDER 1 grote, onbehandelde cederhouten plank 300 ml appelcider 3 bosuitjes, fijngehakt 1 eetl. zout 1 eetl. gemberwortel geraspt1 teentje knoflook, geperst] 1 kg zalmzijde zonder huid tijdens het bakken geeft de plank smaak af aan de vis. Het resultaat; licht rokerige, geurige zalm. week de plank ten minste 1 uur, maar liever nog wat langer, in water. Meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren. De zalm zal door de invloed van de cider al iets 'garen'. Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet is. Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het rooster of in de smeulende as. Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten. Als het hout vlam vat kan het geblust worden met een plantenspuit. als u de vis met een vork uit elkaar kunt trekken is hij gaar . Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.
€4,95
Koken op hout Cederhouten BBQ-plank groot
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 19x40cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue
€13,95
Koken op hout Cederhouten BBQ-plank middel
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de middenmaat plank is 19x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue
€8,95
BEEFX Smokewood Whisky Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€10,95
Barbecook Jack Daniel's smoking wood chips
Jack Daniel's smoking wood chips of rookhout snippers zijn gemaakt van stukgeslagen gerijpte eikenhouten whiskey vaten en geven een aangenaam zoete maar stevige rooksmaak af. Ideaal voor alle rund -en gevogelte bereidingen. De snippers dienen voor gebruik een half uur in koud water te weken alvorens te verspreiden over de vuurpit. Inhoud zak ca. 800 gram
€13,75
Blues Hog Barkless Hickory Wood Chunks 1,9 kg
De Hickory Chunks van Blues Hogs zijn de heerlijke smaakmakers voor de barbecue. De Blues Hogs Hickory Chunks zijn perfect als je lang wilt gaan roken, zoals bijvoorbeeld bij rund- en varkensvlees. Doordat de chunks niet snel verbranden blijven ze een heerlijke Hickory smaak afgeven. Uit de "Award-Winning, Choice of Champions" komt deze lijn van premium chucks! 100% Bast loos Geen vieze geur van mos Geen stof Oven gedroogd
€19,95
BEEFX Smokewood Hickory Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€9,95
Big Green Egg Apple Wood Chips
Door geweekte houtsnippers over de kolen te strooien worden de ingrediënten en gerechten gerookt en krijgen zij extra smaak. Big Green Egg Wood Chips zijn verkrijbaar in de smaakvarianten walnoot, pecannoot, appel en kers. Zak à 3 liter.
€11,40
GrillTeam Cherry chunks
GrillTeam Cherry Chunks 1 kg
€7,45
BEEFX Smokewood Cherry Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€5,95
Blues Hog Barkless Pecan Wood Chunks
Uit de "Award-Winning, Choice of Champions" komt deze lijn van premium chucks! 100% Bast loos Geen vieze geur van mos Geen stof Oven gedroogd
€19,95
BEEFX Smokewood Appel / Peer Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€6,95
Big Green Egg Grilling Planks
Met deze Wooden Grilling Planks til je jezelf als chef naar het volgende level. Leg je ingrediënten op de (in water geweekte) plank op het rooster van je Big Green Egg en het vocht zorgt voor een rookeffect. Je kunt kiezen uit cederhouten of elzenhouten Grilling Planks, elk met zijn eigen smaakaccent. De unieke kookmethode met Wooden Grilling Planks komt oorspronkelijk bij de Indianen vandaan. Maar inmiddels is deze langlopende traditie ook in de rest van de wereld ontdekt. En geen wonder, want deze techniek geeft grillen een nieuwe dimensie. Het spreekt voor zich dat onze Grilling Planks van duurzaam hout gemaakt zijn. In 1 verpakking zitten 2 Grilling Planks van 28 centimeter.
€17,25
Big Green Egg Hickory Wood Chips
Elke Big Green Egg-chef heeft zijn eigen stijl. Met de originele Wood Chips geef je al je gerechten een karakteristiek rokerige smaak. Meng de (geweekte) houtsnippers door je houtskool of strooi een hand Wood Chips over de houtskool heen. Of doe het allebei: dat is een kwestie van smaak. Net als welke soort Wood Chips je kiest: hickory, pecannoot, appel of kers. De Wood Chips vallen bij elk gerecht in de smaak. Hickory doet het goed bij rood vlees, kalkoen en kip. Een zak Wood Chips heeft een inhoud van 2,9 liter.
€11,40
SMOKIN' FLAVOURS Rookmot Beuk 1500 ml
Geweldige allrounder met lichte, pittige maar neutrale rooksmaak. Toepasbaar bij alle soorten vlees, kleurt vis mooi roodachtig tot bruin. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, eieren.. het kan allemaal! Verpakt in een mooie craft zak met 1500ml mot.
€7,90
GrillTeam Whisky/Oak chunks 500 gr
GrillTeam Whisky/Oak chunks 500 gr
€5,95
BEEFX Smokewood Beech Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€8,95
GrillTeam Hickory woodchips 500 gr
Als je een zoete en sterke spekachtige smaak wilt toevoegen aan je vis en/of vlees, gebruik dan hickory chips. Deze houtsoort geeft een heerlijke smaak aan jouw eten.
€4,95
BEEFX Smokewood Whisky Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€7,95
Koken op hout Cederhouten ovenplank groot
De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. Voordelen van de ovenplank: * Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden. * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden. * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken. * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet. Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 29x34cm. KOGELBIEFSTUK VAN DE CEDARWOOD OVENPLANK CedarWood OvenPlank 3 kogelbiefstukjes 3 plakken danish blue 20 gram roomboter snufje zout en peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water. Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger! Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op. Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank. De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven. GEKRUIDE KIPPEBORST (4 pers.) 4 kippeborsten 4 tenen knoflook zout & peper naar smaak kruiden 2 geklopte eieren Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt. Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min. ENTRECOTE MEt GORGONZOLA (4 pers.) 400 gr. Entrecote 100 gr gorgonzola 2 eetlepels roomboter zout & peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank. Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen. GEVULDE PORTOBELLO’s (4 pers.) grote portobello’s, zonder stelen 4 eetlepels extra-virgin olijfolie 4 fijngesneden teentjes knoflook 230 gr feta in blokjes gensneden 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 8 a 10 blaadjes gesneden basilicum Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.
€47,00
GrillTeam Hickory chunks
Welkom bij GrillTeam, waar we kwalitatieve en smaakvolle houtchunks aanbieden om uw BBQ-ervaring te verbeteren. Onze Hickory chunks zijn perfect voor het toevoegen van een unieke rooksmaak aan uw gerechten. Gemaakt van hoogwaardig, natuurlijk Hickoryhout, zijn onze chunks vrij van chemicaliën en additieven. Dit betekent dat u een authentieke, natuurlijke rooksmaak aan uw vlees, vis of groenten kunt geven zonder zorgen te maken over ongezonde stoffen.
€10,95
SMOKIN' FLAVOURS Rookmot whisky vaten 1500 ml
Volle krachtige whisky smaak Wanneer je de verpakking open doet ruik je de volle whisky geur direct! Whiskey wordt gedistilleerd uit gegist graanbeslag en jarenlang gerijpt op eikenhouten vaten en geeft een krachtige smaak af. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, boter.. het kan allemaal! Verpakt in een mooie craft zak met 1500ml mot.
€10,90
GrillTeam Red Wine/Oak woodchips 500 gram
Eikenhout met wijn doordrenkt. Geeft een wijnsmaak in de rook. Geschikt voor: gevogelte, kaas en varken.
€5,95
SMOKIN' FLAVOURS Cedar Rookmot 1500 ml
Van bomen uit Canadese bossen worden deze 100% natuurlijke cederhouten rooksnippers gemaakt. Cederhout heb je overal, maar uit Noord Amerika en Canada komt absoluut de beste kwaliteit met de typische zoete, houtige ceder geur. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, eieren.. het kan allemaal! Lekker bij Zalm, Vlees & Groente.
€10,90
Big Green Egg Hickory Wood Chunks
Hickory wood chunks zijn premium kwaliteit hickory houtbrokken om je vlees, varkens of gevogelteprodukten smaakvol en gemakkelijk te roken in de Big Green Egg, barbecue of smoker en is direct klaar voor gebruik; dus zonder dat het in water geweekt hoeft te worden. Inhoud ca. 3,8 KG. / 9 liter
€26,25
GrillTeam Olive Chunks
Als je typische fijne en milde aromatische smaak aan je vis of vlees wilt toevoegen gebruik dan rookchunks van olijfhout. Olijfhout geeft ene heerlijke smaak aan je gerechten.
€7,95
GrillTeam Whisky/Oak woodchips 500 gr
Als je een intens diep en rijk aroma aan jouw vlees wilt toevoegen, gebruik dan de rookhout whiskey/eik chips. Deze chips geven een heerlijke smaak aan jouw eten.
€5,95
SMOKIN' FLAVOURS Rookmot Eik 1500 ml
Pittige geur, sterk gearomatiseerd, licht zoete fragmenten karamel. Combineert goed met vrijwel alles, perfect bij rund. Ook lekker bij varken. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, eieren.. het kan allemaal! Verpakt in een mooie craft zak met 1700ml mot.
€7,90
BEEFX Smokewood Oak Chunks
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€8,95
GrillTeam Apple woodchips 500 gr
Als je een milde subtiele zoete fruitsmaak wilt toevoegen aan uw vis en/of vlees, gebruik dan de houten appelchips. Deze chips geven een heerlijke smaak aan jouw eten.
€4,95
GrillTeam Oak Woodchips 500gr. FSC
Eiken rookhout is misschien wel de meest veelzijdige en gebruikte rookhout soort. De eiken rooksnippers geven een milde tot stevige rooksmaak. Rookhout van eikenhout past perfect bij mooie stukken rund, maar combineert ook fantastisch met wild, varken en vis.
€4,95
BEEFX Smokewood Beech Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€4,95
BEEFX Smokewood Hickory Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€6,95
Big Green Egg Apple Wood Chunks
Apple wood chunks zijn premium kwaliteit appel houtbrokken om je vlees, varkens of gevogelteprodukten smaakvol en gemakkelijk te roken in de Big Green Egg, barbecue of smoker en is direct klaar voor gebruik; dus zonder dat het in water geweekt hoeft te worden. Inhoud ca. 3,8 KG. / 9 liter
€33,95
GrillTeam Cedar wood bbq plank 30 cm 2 stuks
De cederhouten rookplanken geven een heerlijke rooksmaak aan je vlees en vis, zo geef je je gerechten net iets extra. Laat de plank voor gebruik een nacht in water liggen. Leg de natte plank op de barbecue en leg je vlees of vis er boven op en laat langzaam garen voor een heerlijk aromatisch gerecht. De planken zijn perfect voor het roken van stukken zalm of poon.
€11,95
Smokewood Brazilian rum special cask mini blocks
Rookhout chunks gemaakt van gebruikte Braziliaanse rumvaten van eikenhout. Geeft net als bijv. whiskeyvaten een wat zoetere rooksmaak en in het bijzonder voor de betere rundvleesdelen. Bijzonder rookhout voor juist die speciale bereidingen! Zak met ca. 400 gram blokken.
€20,25
GrillTeam Olive woodchips 500gr
GrillTeam Olive woodchips 500 gr Als je typische fijne en milde aromatische smaak aan je vis en/of vlees wilt toevoegen gebruik dan de rookhout olijfsnippers. Deze snippers geven een heerlijke smaak aan je eten.
€6,95
GrillTeam Beech chunks 1 kg - FSC 100%
Als je een neutrale rooksmaak wilt toevoegen aan vis en/of vlees dan gebruik je de beukenhouten chunks. Deze houtsoort geeft een heerlijke smaak aan je eten.
€5,95
Traeger Wood Fired Grills Apple Pellets 9kg
Trager premium houtpellets zijn gemaakt van 100% natuurlijk hardhout en food grade. Ze zorgen voor de perfecte verbranding en een optimale houtgestookte smaak. Gemaakt in de VS in eigen Traeger fabrieken en eindeloze smaakcombinaties. Zak van 9,07KG. Met Traeger Apple-pellets krijg je een lichte, licht fruitige rooksmaak die van nature groente, varkensvlees en gevogelte versterkt. Ook lekker bij deegwaren.
€19,90
Koken op hout Cederhouten ovenplank Medium
De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. Voordelen van de ovenplank: * Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden. * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden. * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken. * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet. Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de kleine plank is 19x30cm. EENDENBORST MET STERANIJS OP POMPOEN Voor 8 personen: 2 x eendenborstfilet 2 theelepels anijszaad 2 theelepels komijn peper en zout 1 x flespompoen 6 x steranijsjes CedarWood OvenPlank Week de OvenPlank minimaal 1 uur in water voordat U deze gebruikt. Kerf met een scherp mes de vetlaag van de eendenborst in een ruitpatroon. Mix de venkel, komijn, peper en zout en smeer de eend hiermee in. Leg de eend met de vetlaag naar beneden op de ovenplank Plaats de pompoen met schil en al in een voorverwarmde oven van 180 graden. Gaar de pompoen 15 minuten. Snijd de hals van de pompoen in ronde ringen en verwijder de schil. Bestrooi de pompoen met een snufje zout. Plaats de ringen op de ovenplank naast de eendenborst. Gaar de pompoen en de eend in 10 minuten gaar. Leg op ieder stukje eend een steranijs en een blaadje salie.
€34,00
Traeger Wood Fired Grills Pecan Pellets 9kg
De beste houtpellets voor pulled pork, kip, groenten, rundvlees en lam. Onze vakkundig gemaakte, volledig natuurlijke Pecan pellets branden elke keer langzaam en gestaag. Dit is de juiste keuze om uw varkensvlees, kip, groenten, rundvlees en lamsvlees op natuurlijke wijze te verrijken met een zoete, kruidige, assertieve smaak. We hebben jaren besteed aan het perfectioneren van een premium, uitgebalanceerde mix van hardhoutsoorten voor betrouwbare prestaties en smaak. KENMERKEN Gemaakt in de VS Premium kwaliteit Volledig natuurlijk Schone verbranding Geen Bindmiddelen Weinig as Zak van 20lb COMBINEERT GOED MET ALLES Onze hardhout pellets, rubs, en sauzen, passen overal goed bij, maar Traeger Pecan Hout Pellets passen vooral goed bij: Rundvlees Gevogelte Varkensvlees Lam Gebakken goederen Groenten
€19,90
SMOKIN' FLAVOURS Rookmot Kers 1500 ml
Fruitige, zoete toon met een licht zuurtje. Doet het goed bij alle soorten vlees. Heerlijk bij zachte smaken, zowel vis, gevogelte, rund en lam. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, eieren.. het kan allemaal! Verpakt in een mooie craft zak met 1700ml mot.
€8,90
Big Green Egg Pecan Wood Chips
Elke Big Green Egg-chef heeft zijn eigen stijl. Met de originele Wood Chips geef je al je gerechten een karakteristiek rokerige smaak. Meng de (geweekte) houtsnippers door je houtskool of strooi een hand Wood Chips over de houtskool heen. Of doe het allebei: dat is een kwestie van smaak. Net als welke soort Wood Chips je kiest: hickory, pecannoot, appel of kers. De Wood Chips vallen bij elk gerecht in de smaak. Pecannoot geeft een rijke, zachte smaak aan vis en gevogelte. Een zak Wood Chips heeft een inhoud van 2,9 liter.
€11,40
BEEFX Smokewood Rode Wijn Chips
Chips of snippers gebruik je voor een korte- tot middellange rooktijd. Je kan snippers rechtstreeks op de kolen leggen, je kunt ook gebruik maken van een smokerbox of tubesmoker. Hiermee heb je een meer gedoseerde rookafgifte. Chunks zijn met name geschikt voor een langere rooktijd. Je legt ze direct op je gloeiende kolen of briketten en ze geven een heerlijke rooksmaak. Chunks zijn niet geschikt voor elektrische- of gas BBQ’s
€7,90