Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards kalf - Kalfsmuis

Omschrijving

VITELLO TONATO

Met kerst hebben wij zelf o.a. een lekkere Vitello Tonato gemaakt.
's Middags een mooie kalfsmuis gegrild en af laten koelen. 
Vervolgens de tonijn-mayonaise gemaakt.
Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise in een maatbeker. Knijp hier nog een citroen in uit. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Proef of de tonijn-mayonaise op smaak is.
Denk er om, alleen even proeven...

Snij dunne plakjes van de kalfsmuis, doe de tonijn-mayonaise in een pastic (spuit)zak en doseer het naar smaak over het kalfsvlees.

Zet het geheel nog een half uurtje in de koelkast.
Snijd de rode ui in halve ringen. Maak de rucola aan met wat olijfolie, peper en zout. Leg wat aangemaakte rucola in het midden en strooi wat ui en kappertjes over het kalfsvlees. Maal er nog een beetje peper overheen en klaar.

Ook heerlijk voor oudejaarsavond;

Ingrediënten voor 2 personen:


250 gram kalfsmuis
2 eetlepels mayonaise
1 blikje tonijn op water
3 ansjovisjes
2 eetlepels kappertjes
1/2 rode ui
Handje Rucola
olijfolie
Peper en zout.

Vitello tonnato: Kalfsmuis braden

Kalfsmuis is de basis voor een vitello tonnato. De dunne plakjes vlees zijn mals en rosé en geweldig in combinatie met tonijnmayonaise. Je kunt de kalfsmuis op verschillende manieren bereiden. Ik doe het altijd in de oven. Zo heb je meer controle over het vlees dan wanneer je het bijvoorbeeld pocheert.

De truc is om het vlees vooraf uit de koelkast te halen zodat het ontspant voordat je het verhit. Een lage oventemperatuur van ongeveer 100°C is essentieel. Dit garandeert een langzame garing en dus mals vlees. Het gebruik van een kerntemperatuurmeter is hierbij wat mij betreft onmisbaar. Stel deze in op 54°C.

Bereiding kalfsmuis voor vitello tonnato

Haal de kalfsmuis 45 minuten van te voren uit de koelkast.
Verwarm de oven tot 100°C. Maak met een scherp mesje een aantal kleine inkepingen in het vlees en doe daar kruidnagels en kleine stukjes knoflook in. Bestrooi het vlees flink met peper en zout.
Smelt boter in een koekenpan, laat bruin worden en schroei het vlees rondom dicht en bruin. Leg het vlees op een ovenplaat en giet de gesmolten boter erover.
Stel de kerntemperatuurmeter in op 54°C en steek deze in het midden van de kalfsmuis. Plaats het vlees in de oven en laat langzaam garen.
Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens licht aanvriezen in de vriezer. Zo kun je makkelijk dunne plakjes snijden.

Tip: je kunt de hoeveelheid plakjes snijden die je nodig hebt en het bevroren vlees terug in de vriezer doen. Handig en snel voor de volgende keer dat je Vitello tonnato eet!

Waards kalf - Kalfsmuis

Productformulier

VITELLO TONATOMet kerst hebben wij zelf o.a. een lekkere Vitello Tonato gemaakt.'s Middags een mooie kalfsmuis gegrild en af laten... Lees meer

SKU: 210000007238
Barcode: 2100000072385

€19,95

Afhalen in onze winkel

Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      VITELLO TONATO

      Met kerst hebben wij zelf o.a. een lekkere Vitello Tonato gemaakt.
      's Middags een mooie kalfsmuis gegrild en af laten koelen. 
      Vervolgens de tonijn-mayonaise gemaakt.
      Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise in een maatbeker. Knijp hier nog een citroen in uit. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Proef of de tonijn-mayonaise op smaak is.
      Denk er om, alleen even proeven...

      Snij dunne plakjes van de kalfsmuis, doe de tonijn-mayonaise in een pastic (spuit)zak en doseer het naar smaak over het kalfsvlees.

      Zet het geheel nog een half uurtje in de koelkast.
      Snijd de rode ui in halve ringen. Maak de rucola aan met wat olijfolie, peper en zout. Leg wat aangemaakte rucola in het midden en strooi wat ui en kappertjes over het kalfsvlees. Maal er nog een beetje peper overheen en klaar.

      Ook heerlijk voor oudejaarsavond;

      Ingrediënten voor 2 personen:


      250 gram kalfsmuis
      2 eetlepels mayonaise
      1 blikje tonijn op water
      3 ansjovisjes
      2 eetlepels kappertjes
      1/2 rode ui
      Handje Rucola
      olijfolie
      Peper en zout.

      Vitello tonnato: Kalfsmuis braden

      Kalfsmuis is de basis voor een vitello tonnato. De dunne plakjes vlees zijn mals en rosé en geweldig in combinatie met tonijnmayonaise. Je kunt de kalfsmuis op verschillende manieren bereiden. Ik doe het altijd in de oven. Zo heb je meer controle over het vlees dan wanneer je het bijvoorbeeld pocheert.

      De truc is om het vlees vooraf uit de koelkast te halen zodat het ontspant voordat je het verhit. Een lage oventemperatuur van ongeveer 100°C is essentieel. Dit garandeert een langzame garing en dus mals vlees. Het gebruik van een kerntemperatuurmeter is hierbij wat mij betreft onmisbaar. Stel deze in op 54°C.

      Bereiding kalfsmuis voor vitello tonnato

      Haal de kalfsmuis 45 minuten van te voren uit de koelkast.
      Verwarm de oven tot 100°C. Maak met een scherp mesje een aantal kleine inkepingen in het vlees en doe daar kruidnagels en kleine stukjes knoflook in. Bestrooi het vlees flink met peper en zout.
      Smelt boter in een koekenpan, laat bruin worden en schroei het vlees rondom dicht en bruin. Leg het vlees op een ovenplaat en giet de gesmolten boter erover.
      Stel de kerntemperatuurmeter in op 54°C en steek deze in het midden van de kalfsmuis. Plaats het vlees in de oven en laat langzaam garen.
      Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens licht aanvriezen in de vriezer. Zo kun je makkelijk dunne plakjes snijden.

      Tip: je kunt de hoeveelheid plakjes snijden die je nodig hebt en het bevroren vlees terug in de vriezer doen. Handig en snel voor de volgende keer dat je Vitello tonnato eet!

      Customer Reviews

      Based on 3 reviews
      100%
      (3)
      0%
      (0)
      0%
      (0)
      0%
      (0)
      0%
      (0)
      A
      Anoniem
      Kalfsmuis

      Prima stukje vlees voor de vitello tonato!

      M
      Matthijs Clasener @grillmeester
      Review van Matthijs Clasener @grillmeester

      Ik wilde graag een mooie vitello tonnato maken op de bastard. Voor een mooi stukje vlees ga ik dan natuurlijk naar BeefExclusief. Deze kalfsmuis was erg mooi en goed van smaak.

      + Prachtig stukje vlees

      M
      Marcel
      Review van Marcel

      Mooi stuk vlees! Heb er een heerlijke Flaming Vitello Tonato mee gemaakt

      + prijs

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.