Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
137578369_1590864784440477_8424860909700658467_o

DRY AGED WAARDS RUND PORTERHOUSE STEAK 1,3 kg

We hadden een T Bone, of eigenlijk een Porterhouse steak van 1,3 kg meegenomen (bij een porterhouse is de ossenhaas minimaal 3,18 cm op het breedste stuk). Eerst koken we wat aardappeltjes voor en deze snijden we in partjes. De T Bone hebben we uiteraard rustig in de koelkast laten ontdooien en halen we een uur voor bereiding uit de koelkast en uit de verpakking om op temperatuur te komen en te ademen.

We stoken de Big Green Egg Medium op tot ca. 200 graden, doen de margrietschijf boven op een ruime nageldikte open en onderin op krap 2 vingers.

We plaatsen het gietijzeren rooster onderin en daarop de platesetter gevolgd door het RVS rooster. Zo kan het gietijzer alvast voorverwarmen.

De temperatuur daalt nu naar ca. 110 graden.
Ook de Big Green Egg MiniMax hebben we opgestookt naar ca. 150 graden.

De Petromax potato cooker vullen we met de aardappelpartjes en wat rozemarijn en hier schenken we wat Egosum olijfolie overheen. De cooker gaat dicht en deze plaatsen we in de MiniMax voor een half uurtje. Tussendoor husselen we de partjes een paar keer.

De T Bone bestrooien we met Blues Hog Bold and Beefy rub, we plaatsen de Meater en leggen de steak op het RVS rooster om langzaam te garen naar een kern van 48 graden.

Nu alles lekker warm in een eitje ligt is het tijd voor een lekker winterbokbiertje.

Als de iPhone aangeeft dat de kerntemperatuur van 48 graden bereikt is halen we de steak van het rooster en leggen hem even onder een los velletje folie warm weg naast de heater.

Het RVS en de ConvEGGtor halen we uit de Big Green Egg en we gooien alle schuiven vol open.

Het gietijzeren rooster onderin is al lekker voorverwarmd en stijgt nu snel in temperatuur.

We leggen de T Bone nog heel even op het gietijzeren rooster met beide kanten.

Dan halen we deze eraf, laten hem 5 tot 10 minuten rusten en snijden dan met een uitbeenmes de entrecote en ossenhaas los van het bot.

We trancheren deze en leggen de steak op de serveerplank. We malen er nog wat peper over en strooien wat zeezout. De plank maken we af met wat groentechips en de warme Potato Cooker plaatsen we ernaast.

En dan is het aanvallen.

Bestel hier je DRY AGED WAARDS RUND TBONE

Bestel hier je potato Cooker

Bestel hier je Blues Hog Bold and Beefy rub

Bestel hier je uitbeenmes

 

 

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At Home'

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.