Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
276238739_1899381606922125_7141504123605677805_n-1

Cheddar Cheesburgerwrap van verse rundersnippers met zelfgemaakte Chutney.

Het is een receptje wat we in het verleden ook op de proeverijen gemaakt hebben, alleen maken we nu de burgers ook zelf (je kan uiteraard ook voor onze ’standaard’ burgers kiezen). Voor deze burgers nemen we onze rundersnippers. Nou ja snippers, het zijn flinke stukken.

Het is een receptje wat we in het verleden ook op de proeverijen gemaakt hebben, alleen maken we nu de burgers ook zelf (je kan uiteraard ook voor onze ’standaard’ burgers kiezen). Voor deze burgers nemen we onze rundersnippers. Nou ja snippers, het zijn flinke stukken. Om te kijken of dit ook zonder vleesmolen kan snijden we deze gewoon met een mes in stukjes. Hoe kouder, hoe makkelijker te snijden. Je bent er even druk mee, maar het gaat prima.

De stukjes die wat lastiger doorsnijden kan je er ook meteen afhalen. Zo hou je de burgers mals. We mengen de Golden BBQ Golden Burger kruidenmix door de burger en je zou er ook meteen kleine stukjes cheddar doorheen kunnen mengen. Onze burgers zijn ca. 200 gram, best flinke jongens dus met een lekkere grove structuur. Bad Boys zeg maar.

We maken eerst ballen en pletten deze in de burgerpers..

De Chutney

We snipperen 2 kleine rode uien en laten deze lekker sudderen in royaal olijfolie op een middenhoog vuur. Hiervoor zetten we de Petromax Skillet op de Foker wokbrander. We voegen 1/2 pepertje toe, fijngesneden en zonder zaadjes en laten dit lekker doorsudderen tot de ui mooi zacht is. Dan voegen we de bruine suiker toe en roeren we goed door. Als de suiker een beetje begint te carameliseren voegen we de frambozen balsamicocreme toe. Dit zorgt voor een zuurtje maar de frambozensmaak is ook sterk aanwezig, zeker als we het een klein beetje laten inkoken.

Dan voegen we de tomatenblokjes toe en laten het geheel lekker doorsudderen tot het meer één geheel wordt en mooi stroperig.

Dan zetten we de Petromax Skillet apart met alufolie er overheen.

Ingericht voor direct vuur en met cast iron rooster grillen we de hamburgers om en om in de Big Green Egg MiniMax. Ze hoeven niet gaar te worden want ze gaan straks nog 10 minuten indirect terug.

Ondertussen leggen we op de (soft) tortilla’s een royale schep van de chutney, plaatsen daarop de burger, doen daar nog een klein beetje chutney op, vouwen de wrap dicht en sluiten deze met een prikkertje.

Van plakken cheddar cheese snijden we reepjes en deze leggen we kruislings op de wrap.

De platesetter gaat weer terug in de MiniMax en het rvs rooster gaat er op voor indirect heat.

We leggen de wraps op het rooster en bakken de wraps tot ze lekker knapperig zijn (ca. 15 minuten).

De kaas is ondertussen wel gesmolten, maar voor een extra mooi tintje halen we nog even de crème brûlée brander langs de wrap en de kaas.

Ingrediënten chutney voor 2 burgers:

• 2 kleine rode uien (of 1 grote) versnipperd

• 1/2 rode peper versnipperd

• 1 grote vleestomaat (of 2 kleine) in blokjes gesneden

• olijfolie om in te bakken

• 3 el bruine basterdsuiker

• 75 ml frambozen balsamicocreme

   

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.