We hebben maar weer een lekker burgertje gemaakt. Als basis gebruikten we een mooi Brustiek van Bussing Brood en 3 Waards Rund Burgers. We stoken de Big Green Egg op naar 210 graden en leggen het brood 6 minuutjes hoog op het rooster. Dan snijden we het in de lengte door, bestrijken de snijkant met olijfolie en grillen het even rondom op het gietijzeren rooster.
Na 3 stormen hadden we onderhand wel trek gekregen, dus hebben we gisteravond maar weer een lekker burgertje gemaakt.
Als basis gebruikten we een mooi Brustiek van Bussing Brood en 3 Waards Rund Burgers.
We stoken de Big Green Egg op naar 210 graden en leggen het brood 6 minuutjes hoog op het rooster.
Dan snijden we het in de lengte door, bestrijken de snijkant met olijfolie en grillen het even rondom op het gietijzeren rooster.
Ondertussen hebben we 250 gr. champignons, 1 rode ui, 3 tenen knoflook en wat rozemarijn gesneden en de Petromax Skillet op de Foker brander gezet. In de skillet doen we wat olijfolie en als hij heet is gaat ons snijwerk er in.
We bakken dit tot de champignons een beetje gekleurd zijn en doen er dan wat runderbouillon bij (ca. 300 ml) en 2 klontjes roomboter. We laten de bouillon nu zachtjes in de champignons trekken. Een scheutje Cognac erbij is altijd een goed idee natuurlijk.
Van 3 Waards Rund Burgers maken we één dunne langgerekte burger van ruim 30 cm. Hoewel deze al goed gekruid zijn doen we er nog wat extra Noskos steak rub over. Deze grillen we op het gietijzeren rooster en als burger flipper gebruiken we maar even onze pizzapeel.
Als beide kanten aangegrild zijn leggen we er 7 plakjes kaas op en leggen de burger hoog op het rvs rooster om de kaas te laten smelten. De burger is dun en we willen niet dat hij overgaar is voor de kaas gesmolten is.
Dan gaan we het ‘broodje’ opbouwen. We beginnen met onze ‘Koks voor Koks’ Hamburgersaus. Daarop gaat veldsla, dan de burger en daarop de ui-knoflook-champignons-rozemarijn mix.
Aftoppen met het kapje en klaar.
Echt een mooi broodje om op tafel te zetten en met 3 tot 4 man op te eten. Je kan er ook nog wat friet bij leggen.
Aantal personen: 3-4
Ingrediënten:
1 rode ui
Knoflook
Zout en peper
Roomboter
Olijfolie
Rozemarijn takjes
Kruiden (?)
Runderbouillon
1 Bussing brood (wit)
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00