Omschrijving Beef-X Vintage CheeseBurger van het Waards Rund
Tijdens onze RoadTrip belandde we ergens in de bergen op een terrasje waar we een CheeseBurger bestelden. Wat we kregen was een mooi broodje met een ambachtelijke burger en basic garnituur. Echt super lekker. Eenmaal thuis hebben we meteen de Big Green Egg weer opgestookt (die hadden we wel gemist). We hebben 2 van onze ambachtelijke Waards Rund Vintage burgers gepakt, die zijn wat grover en losser van structuur en deze hebben we nog een beetje extra gekruid met wat Kosmo's Q Competition BBQ Products Texas Beef rub en nog wat verder geplet.
De BGE even lekker opgejaagd tot iets boven de 200 graden en het gietijzer rooster erin geplaatst. De burgers even direct aangegrild met een mooie grillmark van het rooster. Omgedraaid en 2 plakjes kaas er op gelegd en nu ook de de broodjes met de snijkant op het rooster geplaatst. Dit zorgt dat ze een crust krijgen waardoor de broodjes de saus minder opzuigen.
Als de broodjes gegrild zijn leggen we nog even de platesetter in de BGE om de kaas verder indirect te laten smelten. De bodem van het broodje smeren we in met wat Smokey Mountain BBQ saus van Blues Hog , hierop wat verse sla en daarop leggen we de burger. Nu een paar ringen rauwe rode ui en 1 plak tomaat. Kapje er op en klaar.
Niks geen schreeuwende HEARTATTACK burger, maar gewoon een super lekkere ambachtelijke burger, back to basic. Echt een aanrader met dit warme weer, niet te zwaar, snel klaar en super lekker.
Good Friends. Good Food, Good Times! - www. BEEFEXCLUSIEF.nl -
AAIBARE HERFSTBURGERS OM JE TANDEN IN TE ZETTEN. Wie bij hamburgers alleen denkt aan zon en gebruinde lijven in zomerse kleding heeft een mooi beeld voor zich maar weet niet wat hij mist. Gister was een mooie windstille dag en na een wandeling door de polder was het tijd om naast de brandende vuurkorf een paar lekkere sappige Waards Rund herfstburgers te grillen. Simpel, maar super lekker. Snij de champignons in plakjes en versnipper wat knoflookteentjes. Knip wat takjes rozemarijn. Maak wat runderfond aan (Bij gebrek aan runderfond is bouillon eventueel een alternatief). Bak de champignons met de knoflook en de rozemarijn tot de champignons beetje bruin worden. giet het runderfond erbij en voeg wat roomboter toe. Optioneel een klein scheutje Cognac, het is tenslotte herfst. Gewoon lekker laten pruttelen. De champignons zijn net sponsjes en zullen zich volzuigen met de heerlijke mix van runderfond, knoflook en rozemarijn. Gril de burgers en leg er een plak oude kaas op. Rustig laten smelten. Ondertussen kunnen de broodjes gebakken worden in de BBQ (of in de oven, alles kan ook binnen in de keuken uiteraard). Leg de burger op het broodje Champignons er bovenop leggen. Herfstbokje inschenken, en genieten. VIDEO
Als de BBQ pitboys zouden weten van deze oerdegelijke hollandse kwaliteitsburger uit de Snelrewaard, dan zouden ze nooit meer zelf kneden!
Heerlijke smaakvolle burger van ca. 150 gram van het Waards rund.
rundvlees (bevat : Rundvlees),KEUKENZOUT, Specerijen(mosterd) (bevat :Mosterd), smaakversterkers (bevat :Glutaminaat)(E621 (bevat :Glutaminaat)), Functioneleingredientenpreparaat (bevat :Selderij), Natuurlijk aroma (selderij)(bevat : Selderij).