We hebben een aantal nieuwe producten binnen gekregen van het Waards Kalf. Een van onze streekproducten uit het Groene Hart. We trappen af met deze heerlijke malse bavette. Nu staat bavette er om bekend dat het werkvlees is en dus iets stugger, maar niet in dit geval. Hij is heerlijk zacht en mals en eenvoudig te bereiden.
Waards Kalf Bavette met kruidenolie en groene asperges.
We hebben een aantal nieuwe producten binnen gekregen van het Waards Kalf. Een van onze streekproducten uit het Groene Hart.
We trappen af met deze heerlijke malse bavette. Nu staat bavette er om bekend dat het werkvlees is en dus iets stugger, maar niet in dit geval. Hij is heerlijk zacht en mals en eenvoudig te bereiden.
We beginnen met de groene asperges waar we het onderste stuk afsnijden. Wees daar niet te ‘Hollands’ in, het onderstuk is echt te hard.
We bestrijken de asperges met Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien deze met Don Marcos Wonder Green.
Dan grillen we deze even rondom in de MiniMax op het gietijzeren rooster boven direct vuur. Hou het goed in de gaten, draai op tijd en leg de asperges weg als ze zacht zijn geworden.
De Bavette bestrooien we met grof zeezout en leggen we op het gietijzeren rooster, ook direct heat en we sluiten de deksel. Ondertussen mengen we wat olijfolie, peper, zout en knoflook en zetten hier een kruidenkwastje in. Wij hadden nog een kleintje over uit Frankrijk met droge tijm, rozemarijn, laurier etc. Maar je kan het ook makkelijk zelf bij elkaar knopen.
Hiermee bestrijken we de bavette als we deze gedraaid hebben (en later nog een keer de andere kant).
Als de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden halen we deze uit de Big Green Egg en laten hem even rusten.
De vuistregel is: de rusttijd is ongeveer een kwart van de garingstijd. In dit geval dus niet zo lang.
Tijdens het rusten hebben we de asperges even in een schaaltje terug gezet om nog wat bij te warmen.
We snijden de bavette en serveren deze met groentechips en de groene asperges. Super simpel, boterzacht en super lekker.
We trappen af met deze heerlijke malse bavette. Nu staat bavette er om bekend dat het werkvlees is en dus iets stugger, maar niet in dit geval. Hij is heerlijk zacht en mals en eenvoudig te bereiden.
We beginnen met de groene asperges waar we het onderste stuk afsnijden. Wees daar niet te ‘Hollands’ in, het onderstuk is echt te hard.
We bestrijken de asperges met Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien deze met Don Marcos Wonder Green.
Dan grillen we deze even rondom in de MiniMax op het gietijzeren rooster boven direct vuur. Hou het goed in de gaten, draai op tijd en leg de asperges weg als ze zacht zijn geworden.
De Bavette bestrooien we met grof zeezout en leggen we op het gietijzeren rooster, ook direct heat en we sluiten de deksel. Ondertussen mengen we wat olijfolie, peper, zout en knoflook en zetten hier een kruidenkwastje in. Wij hadden nog een kleintje over uit Frankrijk met droge tijm, rozemarijn, laurier etc. Maar je kan het ook makkelijk zelf bij elkaar knopen.
Hiermee bestrijken we de bavette als we deze gedraaid hebben (en later nog een keer de andere kant).
Als de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden halen we deze uit de Big Green Egg en laten hem even rusten.
De vuistregel is: de rusttijd is ongeveer een kwart van de garingstijd. In dit geval dus niet zo lang.
Tijdens het rusten hebben we de asperges even in een schaaltje terug gezet om nog wat bij te warmen.
We snijden de bavette en serveren deze met groentechips en de groene asperges. Super simpel, boterzacht en super lekker.
Bestel hier je Waards kalf bavette
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00