Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Nieuw: Denver Steak & Egg van de Masterbuilt Gravity 800

Nieuw: Denver Steak & Egg van de Masterbuilt Gravity 800

Steak en Egg, telkens als we het maken denken we: 'dit doen we veel te weinig', wat een heerlijke combi is dat.
Na de burgers van de Plancha en de Low & Slow bereidde spareribs waren we benieuwd hoe de Masterbuilt 800 Houtskool Smoker het doet als grill.
Dit keer hebben we de nieuwe 120 dagen graan gevoerde Denver steak van ‘The Black’, ook wel Chuck roll genoemd, bereid.
Deze relatief nieuwe versnijding komt uit de schouder van het rund en is iets sterker van smaak dan bijvoorbeeld een ribeye, maar wel heerlijk mals. En de helft voordeliger dan een ribeye.
Doordat het 120 dagen graan gevoerd is heeft het vlees ook een mooie vetmarmering.
Let wel op met snijden, de ‘draad’ loopt duidelijk zichtbaar in de breedte van deze lange steaks. Snij deze bij het serveren dus eerst in 2 of 3 stukken en daarna plakken haaks op de draad.
In onze 1.400 gram verpakking zaten 3 steaks van ca. 5 cm hoog en breed, mooi dikke stukken dus. Deze kruiden we met Beef or Steak Rub van Grate Goods.
De toren van de Masterbuilt 800 hebben we gevuld met Marabu Houtskool en ingesteld op 107 graden.
We hebben de gietijzeren roosters geplaatst met de brede 'sear kant' naar boven en een smal hoog rek bovenin.
Binnen 8 minuten is de Masterbuilt stabiel op 107 graden.
We steken de vleesprobe door de opening en vervolgens in één van de steaks. In een tweede steak plaatsen we een Meater 2 Plus ter vergelijking.
Het vlees garen we op het hoge rooster naar een kerntemperatuur van 45 graden.
Dan halen we het vlees uit de Masterbuilt, plaatsen een skillet op het hoge rooster om voor te verwarmen en stellen de temperatuur van de BBQ in op 260 graden.
Binnen een paar minuten is deze temperatuur bereikt en meten we met de IR thermometer de temperatuur van het gietijzeren rooster. Als deze 250 graden is leggen we de steaks op het gietijzeren rooster en grillen deze rondom af tot een kerntemperatuur van 51 graden.
Dan laten we het vlees rusten en plaatsen we de skillet op het gietijzeren rooster. Hierin bakken we wat eieren 'sunny side up’. Deze bestrooien we met grof zeezout en gemalen chilliflakes.
De steaks snijden we doormidden en vervolgens haaks op de draad in plakken.
Het geheel serveren we in een skillet met wat sla, frietjes en tomaatjes.
Een heerlijke zonnige presentatie.
Grillen op de Masterbuilt Gravity 800 gaat echt perfect, super simpel en gecontroleerd. Het gietijzeren rooster levert mooie grillstrepen op en de grillsmaak is echt top.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.