De doos alleen al is een kunstwerk om aan de muur te hangen. De Tournedos zijn per 2x2 verpakt op een plaat en vacuüm getrokken. In de complete verpakking is het vlees optimaal beschermd tegen beschadigingen en invloeden van buitenaf. Door de verpakking heen zien we al de mooie marmering, wat best bijzonder is voor een tournedos. Dit komt door de 300 dagen graan voering. Met dit mooie vlees willen we geen enkel risico nemen, das gaan we dit op ons gemak bereiden.
"Grupo Miguel Vergara: het beste vlees ter wereld vanwege zijn kwaliteit, inzet en dierenwelzijn".
Als je dit boven je website durft te zetten dan sta je wel met rechte rug achter je product.
Met ingang van 1 april gaan we dit Spaanse merk opnemen in ons assortiment. Op dit moment hebben we al een zeer beperkte voorraad in de koeling liggen. Wil je dit geweldige vlees als een van de eerste proberen, wees er dan snel bij.
Grupo Miguel Vergara is veel meer dan rundvlees. Het combineert de traditie die is geërfd van een familiebedrijf dat zich toelegt op vee en waarop het de hoogste normen van kwaliteit en uitmuntendheid van toepassing zijn. Van de selectie en het fokken van de beste rassen op hun boerderijen - tot de controle door eigen dierenartsen en strenge kwaliteitscontroles.
Maar uiteraard zijn we eerst zelf gaan proeven.
Dus hebben we 1 set Tournedo’s meegenomen. 300 dagen Graan gevoerd en 21 dagen Dry Aged. De doos alleen al is een kunstwerk om aan de muur te hangen.
De Tournedos zijn per 2x2 verpakt op een plaat en vacuüm getrokken. In de complete verpakking is het vlees optimaal beschermd tegen beschadigingen en invloeden van buitenaf.
Door de verpakking heen zien we al de mooie marmering, wat best bijzonder is voor een tournedos. Dit komt door de 300 dagen graan voering.
Met dit mooie vlees willen we geen enkel risico nemen, das gaan we dit op ons gemak bereiden.
We laten het vlees op kamertemperatuur komen en halen het uit de vacuüm verpakking om te ademen.
De Big Green Egg Medium vullen we met Dammers MARABU restaurant houtskool. Een hardhoutsoort de niet te veel rooksmaak geeft, maar net even de verfijnde BBQ twist aan je vlees geeft.
Het zijn geen grote stukken, maar juist daardoor heb je een mooie warmte afgifte en is de temperatuur beter te regelen.
De Big Green Egg staat op net geen 100 graden met de platesetter er in en daaronder alvast het gietijzeren rooster.
Het vlees hebben we ondertussen mooi gekruid met NOSKOS steak rub.
We plaatsen de Meater, leggen de steaks op het RVS rooster en sluiten de deksel.
Nu laten we de biefstukken garen naar een kerntemperatuur van 49 graden.
Door op zo’n lage temperatuur te garen wordt het vlees mooi rustig en gelijkmatig warm en heeft het alle tijd om een rooksmaakje van de houtskool op te nemen.
Reken maar op grofweg een half uur. Ondertussen hebben we een kruidenkwastje gemaakt en deze in een mok met olie geplaatst. Halverwege bestrijken we de steaks daar rondom mee.
Als de steaks 49 graden kerntemperatuur zijn halen we ze er uit en leggen ze apart op een warme plek. De convEGGtor en het RVS rooster gaan uit het ei en de luchtschuiven zetten we vol open.
In een paar minuten staat de Big Green Egg op ruim 200 graden en we grillen de steaks nu rondom af.
Dan leggen we ze nog 5 minuten op een warme plek apart onder folie.
Dan is het tijd voor ‘THE MOMENT OF TRUTH’.
We snijden dunne plakken van de tournedos en laten deze op onze tong smelten.
Echt geweldig, de zachte malse tekstuur van tournedos in combinatie met de kruiden mix en een lichte rooksmaak uit de kolen.
FANTASTISCH!
Dus mocht je jezelf, uh ik bedoel natuurlijk je partner echt willen verwennen? Kom dan langs in de shop aan de Bredeweg in Zevenhuizen en koop deze Tenderloinsteaks. Je vindt ze in de koelvitrines.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00