Een heerlijk herfstgerechtje, We beginnen met het wassen van de zoete aardappel en schillen de bospeentjes met een dunschiller. We laten er wat loof aan zitten voor de kleur. Dan leggen we de aardappel in de handige hasselback potaio snijset
Een heerlijk herfstgerechtje, We beginnen met het wassen van de zoete aardappel en schillen de bospeentjes met een dunschiller. We laten er wat loof aan zitten voor de kleur.
Dan leggen we de aardappel in de handige hasselback potato snijset. Hiermee snij je de aardappel gemakkelijk in gelijke schijfjes zonder het risico hem doormidden te snijden.
Als we klaar zijn leggen we alle groente (ook zoete aardappel is groente) in een skillet, steken wat laurier en tijm in de aardappel en schenken wat olijfolie over het geheel.
Dan plaatsen we de skillet in The Bastard. Deze hebben we indirect ingericht en op een kleine 200 graden afgesteld. Het duurt een minuut of 25 voor de groente gaar is. Af en toe even draaien en voelen hoe de gering verloopt.
De hertenbiefstukjes laten we op temperatuur komen en kruiden we met Funky Ouma BraaiSalt.
We steken de Foker brander aan. Hier gaan we een heel simpele rode wijnsaus op maken. In de skillet gieten we 500ml rode wijn en hier mengen we 1 eetlepel bruine basterdsuiker doorheen. Dit laten we tot de helft inkoken. (minuut of 10)
Dan schenken we hier 380 ml rundfond bij en 100 gram roomboter. Dit mengen we goed door en laten we weer inkoken tot 1/4 (ongeveer 20 minuten) en brengen we op smaak met zout en peper. Nu zetten we de brander uit en mengen we nog een klontje boter door de saus.
Ondertussen zijn de groente klaar en plaatsen we een skillet op direct heat in de Bastard. Beetje olie erin en hier bakken we de hertenbiefstukjes rondom.
Bak ze niet te gaar dat is zonde. Bovendien moeten ze nog even liggen onder folie en dan garen ze ook nog wat door.
Als de biefstukjes uit de pan zijn doen we nog iets olie in de skillet en bakken we wat minichampignons een paar minuten. . Dan schenken we de rode wijnsaus hierbij en schrapen goed over de bodem om het baksel van het vlees in de saus te mengen.
Haal de pan van het vuur en laat de saus nog een paar minuten warmen in de hete gietijzeren pan. Eventueel kan je er nog een klein beetje koude boter doorheen roeren om hem wat dikker te maken.
We serveren de biefstuk met de groente en de rode-wijnsaus.
Tags
Featured products
€6,30
Barbecook Snijset voor Hasselback potato
€16,49