Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
295900496_1998644063662545_6009698189379376165_n

Black Angus Tournedos met pepersaus

Tournedos is niet de meest voor de hand liggende keuze voor op de BBQ. Simpelweg omdat tournedos in de regel weinig vet heeft en vet is de smaakmaker op de grill.

Maar dat geldt niet voor deze 120 dagen graan gevoerde The Black Tournedos

Een tweede nadeel is dat de tournedos vaak wat ongelijk van vorm zijn wat een gelijkmatige garing van meerdere tournedos tegelijk lastiger maakt.

Met ontbijtspek, ofwel BBQ duct tape, vang je 2 vliegen in één klap.

1. je voegt nog wat extra vet toe en een heerlijk zoutige smaak.

2. je kunt alle tournedos opbinden in gelijke dikte.

Nadat we spek om de tournedos hebben gebonden met wat slagerstouw bestrooien we het vlees aan beide kanten royaal met Funky Ouma Braai Salt, een heerlijke kruidenmix.

Wij zijn echt fan van deze Funky Ouma!

Ondertussen hebben we de Bastard Urban Large opgestookt en het multilevel cooking system ingericht met onderin een halve platesetter.

Bovenin liggen 2 RVS roosters en de temperatuur staat op 180 graden.

We plaatsen een Petromax KR 1 pan op het rooster boven de kolen en doen hierin de peperbolletjes (2/3 potje groene pepers op sap, welke we eerst uit hebben laten lekken).

Na een paar minuten doen we hier 1 dl cognac bij, als deze goed begint te dampen houden we hier een vlammetje bij en laten de meeste alcohol er even uit branden.

We blussen de Cognac af met 2 dl kalfsfond en laten het geheel tot de helft inkoken. Als het te hard kookt plaatsen we de pan op het rooster boven de platesetter.

Ondertussen leggen we het gietijzeren rooster onderin het multilevel cooking system naast de platesetter om alvast op te warmen.

Als de saus tot de helft ingekookt is doen we er 1,5 dl room bij en roeren we goed door.

We brengen de saus op smaak met wat Funky Ouma Braai Salt.

Wil je de saus wat dikker, voeg dan een klein beetje aangemaakte maizena toe.

We zetten de saus weg met de deksel op de pan. De gietijzeren pan blijft wel een tijdje warm.

De tournedos leggen we op het gietijzeren rooster, de temperatuur zetten we iets omhoog naar 200 graden. Het vlees draaien we na een paar minuten een kwartslag. Dan draaien we deze om en herhalen dit.

Dan rollen we de spekkant nog even over het gietijzer en leggen het vlees op het RVS rooster boven de platesetter.

We plaatsen de thermometer en wachten tot de kerntemperatuur van 48 graden bereikt is.

De tournedos halen we van het rooster en laten we even rusten, eventueel kan je ondertussen de sauspan even in de kamado terugzetten.

We serveren de tournedos met de pepersaus.

Het resultaat is echt fantastisch, weer een aanrader!

 Bestel hier je '120 dagen graan gevoerde 'The black' Black Angus tournedos

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.