Nog 1 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Herten Sucade
Proef de verfijnde smaak van onze herten sucade! Dit malse, mager vlees is perfect voor langzaam garen en geeft een rijke, hartige smaak aan elke maaltijd. Ideaal voor stoofschotels, in de oven of op de barbecue. Herten sucade is niet alleen heerlijk, maar ook een gezonde keuze, boordevol eiwitten en laag in vet.
Bestel nu en geniet van de authentieke wildsmaak!
Langzaam Gegaarde Herten Sucade op de BBQ
Ingrediënten:
1 kg herten sucade
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, grof gesneden
2 wortels, in stukken
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
500 ml wild- of runderbouillon
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 150 ml rode wijn
Bereidingswijze:
Marineren: Wrijf de herten sucade in met olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat minstens 1 uur marineren (bij voorkeur een paar uur in de koelkast).
Voorbereiden BBQ: Bereid de barbecue voor voor indirecte hitte. Dit kan met een houtskool- of gasbarbecue. Zorg dat je een pan of vuurvaste schaal hebt die je op de BBQ kunt zetten.
Aanbraden: Verhit een pan op de barbecue of een gietijzeren pan en braad de herten sucade aan alle kanten bruin aan (ongeveer 4-5 minuten per kant). Haal de sucade uit de pan en zet apart.
Groenten: Voeg de ui en wortels toe aan dezelfde pan en bak deze kort aan. Voeg de rode wijn (indien gebruikt) toe en laat het een minuut koken.
Stoven: Plaats de herten sucade terug in de pan. Voeg de bouillon, rozemarijn en tijm toe. Breng aan de kook, dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie, en zet deze op het indirecte deel van de BBQ.
Langzaam garen: Laat de sucade 2 tot 3 uur langzaam garen, of totdat het vlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt. Controleer af en toe en voeg indien nodig extra bouillon toe.
Serveren: Haal de pan van de BBQ en laat het vlees een paar minuten rusten. Snijd de sucade in plakken en serveer met aardappelpuree, groenten of een frisse salade.
Eet smakelijk!