VLEES & VIS
Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Carpaccio
Waards Rund - Carpaccio 20 st * 45 gram
€23,95
Wagyu Beef Wagyu Beef - Wagyu Carpaccio
Wagyu Carpaccio: Luxe en verfijning op je bord Wil je echt indruk maken tijdens je volgende BBQ-sessie? Dan is de Wagyu Carpaccio een absolute aanrader. Deze flinterdunne plakjes van exclusief Wagyu-rundvlees smelten op je tong dankzij de fijne vetmarmering die zo kenmerkend is voor dit ras. Een culinaire ervaring die elke vleesliefhebber zal waarderen. Wat maakt Wagyu zo bijzonder? Wagyu-runderen staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde vleeskwaliteit. Oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Ze leven in een stressvrije omgeving en krijgen alle tijd om te groeien. Het resultaat? Vlees dat uitzonderlijk mals is, met een rijke smaak dankzij de marmering van vet die door het vlees loopt. Dit vet smelt bij het eten en geeft de carpaccio een zijdezachte structuur en intense smaak. De perfecte presentatie Wagyu Carpaccio verdient een verfijnde presentatie. Leg de dunne plakjes op een gekoeld bord om hun delicate structuur te behouden. Besprenkel ze met een paar druppels hoogwaardige extra vierge olijfolie en wat versgemalen zwarte peper. Voeg wat Parmezaanse kaas, rucola en een vleugje balsamico toe voor een perfecte balans tussen hartig, pittig en zoet. Wil je het helemaal afmaken? Voeg dan wat geroosterde pijnboompitten toe voor een lichte crunch. Tip voor de BBQ-liefhebbers Hoewel carpaccio normaal gesproken koud geserveerd wordt, kun je er een verrassende BBQ-twist aan geven. Serveer het als voorgerecht bij een uitgebreide BBQ-maaltijd of combineer het met gegrilde ciabatta en knoflookolie voor een bijzonder borrelhapje.
€21,95
Wild Wild - Herten carpaccio
Wild - Herten carpaccio Carpaccio van hertenfilet, rucola en appel ingrediënten Hertencarpaccio 25 g pistachenoten, gehakt voor de vinaigrette 1 eetlepel aceto balsamico 2 theelepels tafelsuiker 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 eetlepel walnotenolie voor de appel 2 Granny Smith, geschild en klokhuis verwijderd klontje boter takjes tijm om te garneren handje rucola 40 g geschaafde oude kaas bereiden Doe de balsamico in een kom, met de suiker en een snufje zout. Voeg al kloppend de olijfolie en walnootolie toe. Verdeel de appel in 12 partjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de appelpartjes op een hoog vuur rondom bruin. Voeg tijdens het bakken suiker en tijm toe. Haal ze uit de pan en doe over op keukenpapier of een schone doek. Bestrijk het bord met de vinaigrette. Haal de carpaccio uit de koeling en bestrooi met zout, peper en pistache. Leg op ieder bord een krans van plakjes appel. Meng de rucola met wat vinaigrette en leg op de carpaccio. Garneer eventueel nog met de kaas.
€40,70