Nog 1 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Iberico Buikspek (panceta)
Iberico Buikspek is een culinaire delicatesse voor BBQ-liefhebbers. Afkomstig van Iberische varkens met een uniek vetpatroon, onderscheidt dit vlees zich door zijn intense rijkdom en zachte textuur. Voor de optimale bereiding op de barbecue adviseer ik een langzame, indirecte verhitting waarbij het vet geleidelijk smelt en een heerlijke, krokante korst ontstaat.
Kruid het buikspek slechts licht met zeezout en zwarte peper om de authentieke smaak van het vlees te respecteren.
Serveer in dunne plakken als een verfijnde tussengerecht of als een luxueuze topping voor uw BBQ-gerechten.
GEKONFIJTE ZUURKOOL
We hebben een mooi stukje Iberico Panceta in plakken gesneden en daar de wok mee bekleed. Daarop hebben we een kilo zuurkool gelegd en vervolgens een koffiefilter gevuld met gekneusde jeneverbessen, peper, thijm, laurier en kruitnagels. Dit dichtgevouwen en op de zuurkool gelegd. Daar bovenop nog een pond zuurkool uitgespreid en 300 gram ganzenvet.
Vervolgens hebben we de spek dicht gevouwen zodat een mooie bal ontstond en daarop nog wat ganzenvet gelegd.
De wok zonder deksel in de dichte BBQ gezet, wat rookhout aan de kolen toegevoegd en ruim 2 uur rustig laten garen op 110 graden.
Dat samen met een aardappel / pastinaak puree en een mooi picanha was zeker weer geen straf.