Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Tomahawk

1 product


Best verkopende

Uitgelicht Best verkopende Alfabetisch: A-Z Alfabetisch: Z-A Prijs: laag naar hoog Prijs: hoog naar laag Datum: oud naar nieuw Datum: nieuw naar oud

  • Waards kalf Waards kalf - Kalfs Tomahawk Waards kalf Waards kalf - Kalfs Tomahawk

    Waards kalf Waards Kalf - Kalfs Tomahawk

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Waards kalf - Kalfs Tomahawk De tomahawk, wie kent hem niet....een mooi stuk vlees voor het échte barbecuegevoel! Een ribeye met een bot, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe dan ook, wat een feest om zo'n mooi stuk vlees te bereiden! Moeilijk? Welnee ! Het Waards Kalf - een authentiek stukje Nederland dat je BBQ naar een hoger niveau tilt. Dit exclusieve kalfsvlees, met zijn kenmerkende pure en volle smaak, komt rechtstreeks uit het prachtige Hollandse veenweidegebied van de Krimpenerwaard. De kalveren zijn zorgvuldig geselecteerde kruisingen van het robuuste zwartbonte en het gespierde Belgische blauwbonte ras, geboren bij lokale melkveehouders. Het verhaal van dit premium vlees begint al vroeg - tussen 14 en 35 dagen selecteren ervaren vakmensen de kalveren op basis van hun bouw, gewicht en groeipotentieel. Alleen de beste dieren maken kans om uit te groeien tot het befaamde Waards Kalf. Deze toppers krijgen een plek bij gepassioneerde kalverhouders in de Waard, waar ze met toewijding worden grootgebracht. De eerste acht weken genieten de kalveren van een dieet van melk en ruwvoer, waarna ze overstappen op een speciaal ontwikkeld voedingsprogramma. Dit unieke dieet is niet alleen gericht op de gezondheid van de dieren, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van die karakteristieke structuur en smaak die dit vlees zo bijzonder maakt voor op je BBQ. Het selectieproces is streng - na twaalf weken volgt een nieuwe keuring waarbij alleen de beste doorgaan. De finale selectie vindt plaats tussen de veertig en vijftig weken, waarbij uitsluitend de absolute topkalveren worden geselecteerd voor het Waards Kalfsvlees-programma. Deze rigoureuze selectie garandeert dat je altijd een premium stuk vlees op je BBQ legt. Dit is kalfsvlees zoals het bedoeld is - puur, eerlijk en vol karakter. Perfect voor de BBQ-liefhebber die op zoek is naar iets bijzonders en die de pure smaak van hoogwaardig Nederlands kalfsvlees weet te waarderen. Of je nu kiest voor een malse kalfsrib, een sappige entrecote of een imposante tomahawk - met Waards Kalf creëer je gegarandeerd een onvergetelijke BBQ-ervaring.   Wij snijden de tomahawk natuurlijk van de beste runderen die we kunnen vinden: hier gaat het om het volledige plaatje - de smaak, de kleur, de structuur, de hele beleving moet gewoon kloppen. No discounts is het motto! We hebben deze runder tomahawk voor u, en ook een kalfs tomahawk KALFSTOMAHAWK MET APPEL EN ROZEMARIJN We kennen allemaal de stoere tomahawk. Dit is zijn boterzachte kleine zusje.We gebruiken de Pyron vuurton met grillring van Feuerhand en daarna de Big Green Egg om ze rustig door te garen.Waarom de Pyron?Het zijn niet echt zwoele zomeravonden en dan geeft de Pyron met de plaat erop toch lekker warmte en sfeer af. De hete plaat zorgt ook direct voor het mooi carameliseren van het vlees. Bovendien vinden we het gewoon een supertof apparaat waarbij je niet alleen de vuurton of grillplaat kan gebruiken, maar ook prima met een pan aan de slag kan op de binnenring. De Pyron is compact, en betaalbaar, makkelijk mee te nemen en binnen no time warm. Bovendien zorgt het speciale dubbelwandige systeem voor een mooi circulatie van zuurstof en daardoor heb je weinig rook. Maar uiteraard hadden we dit ook ‘gewoon’ in zijn geheel in de Big Green Egg kunnen maken of binnen met een grillpan i.c.m. de oven. We snijden 2 stevige appels in partjes en 1 ui in dunne ringen en hakken een stuk of zes takjes rozemarijn fijn.We zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is en bestrooien het met Flor del Delta. Dan gaan de tomahawks op de hete plaat en schroeien we ze rondom mooi dicht.De Big Green Egg hebben we ondertussen ingesteld op ca. 110 graden indirect. Als het vlees mooi aangeschroeid is steken we de Meater er in en gaat het in de Big Green Egg.Op de Pyron plaatsen we een wok met lange steel en we leggen wat ontbijtspek op de plaat.In de wok doen we olie en de uienringen, deze fruiten we een minuut of 3. Goed opletten, het is geen gasfornuis, dus let goed op de temperatuur. Dan voegen we de appel en rozemarijn toe en roeren goed om. Als de kalfstomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we deze uit het ei en laten we ze rusten.Nu leggen we een trosje tomaten op de grillplaat. Dan serveren we de tomahawk met de appel/ui/rozemarijn, wat gebroken spek en tomaatjes.Wat is dat kalfsvlees toch boterzacht.

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €12,35

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
CloseClose