Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Rundvlees

45 producten


Best verkopende

Uitgelicht Best verkopende Alfabetisch: A-Z Alfabetisch: Z-A Prijs: laag naar hoog Prijs: hoog naar laag Datum: oud naar nieuw Datum: nieuw naar oud

  • Black Angus Beef Black Angus Beef - Black Angus hamburger Black Angus Beef Black Angus Beef - Black Angus hamburger

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Black Angus hamburger

    9 reviews

    Nog 168 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Black Angus Beef - hamburger Een super juicy burger van het Black Angus rund met precies de juiste hoeveelheid vet.Ook perfect geschikt voor een Smashed Burger Oklahoma Fried Onion Burger - A Hommage to American Gastronomy Dit is de meest pure vorm van American Fast Food. 4 ingrediënten, that’s it: Burger - Buns - Cheddar Cheese - 3 White Onions We gebruiken 3 van onze Black Angus Burgers voor 2 broodjes. Van de 3 burgers kneden we 4 balletjes. De 3 zoete witte uien snijden we dun op een eenvoudige mandoline. Het is belangrijk dat de ringen heel dun zijn. Met de hand heel dun snijden kan natuurlijk ook. We stoken onze Feuerhand Pyron op en plaatsen de grill ring. Uiteraard is het veel imposanter om dit op een OFYR te bereiden, maar de Pyron is een praktisch en handzaam alternatief. Je kan ook een grillplaat in je kamado plaatsen. We snijden de burgerbroodjes doormidden en bestrijken het snijvlak met wat olijfolie. Als de grillring een temperatuur heeft tussen de 200 en 250 graden (ook de grillring heeft verschillende temperatuur zones van binnen naar buiten gemeten) leggen we de broodjes even met de snijkant op de plaat. Als deze een klein beetje kleuren halen we ze er af en leggen de 4 burgerballetjes op de plaat. Nu wordt het tijd om de burgers te ‘smashen’. In de shop hebben we hiervoor een officiële Smash Burger Tool Maar wij gebruiken gewoon even een kleine gietijzeren skillet die we goed aandrukken. Hoe platter hoe mooier. Het aandrukken zorgt ook meteen voor een mooie crust. Op de smashed burgers leggen we nu royaal uienringen en dit laten we even garen. Zorg dat de uien op en rond de burgers liggen dat zorgt voor een mooi verschil in garing. Als de uien naast de burger goed kleuren is het tijd om de burgers inclusief uien te ‘flippen’. De burgers liggen hierna dus op een bedje van uien te garen. Op de burger leggen we wat Cheddar Cheese, kies hiervoor de echte en geen plastic namaak. Op 2 burgers leggen we nu de 2 helften van het broodje. Het idee is dat de stoom van vlees en uien in het broodje trekt. Waarom dan niet op alle 4 de burgers een deel van het broodje? Geen idee, maar wie zijn wij om te zeggen dat ze het in Oklahoma fout doen. Als de kaas gesmolten is halen we het kapje er af en halen het broodje kompleet met cheesburger en ui van de plaat en keren deze om. Hierop leggen we eventueel nog wat losse uien van de grillring en daarop de volgende smashed burger met de uien onderop en de kaas bovenop. We hebben nu de volgorde broodje, kaas, smashed burger, uien, uien, smashed burger, kaas en toppen af met het broodje. Geen saus, geen sla, geen mayo of ketchup, eventueel kan je er wel een plakje augurk op leggen. We eten de super juicy burger met wat frites en wat salade ‘on the side’ Dit is echt een super simpele burger, maar één van de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Daarnaast is bakken op de ring rond het vuur altijd sfeervol en leuk om te doen.

    Nog 168 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €3,45

  • Black Angus Beef Black Angus Beef - Flat Iron Sukade "gesplitst" Black Angus Beef Black Angus Beef - Flat Iron Sukade "gesplitst"

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Flat Iron Sukade "gesplitst"

    6 reviews

    Nog 3 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Black Angus Beef / Flat Iron Sukade "gesplitst" We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ.  Deze sukade komt van het black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid.   Recepttip:GEGRILDE BLACK ANGUS SUKADE MET KRUIDEN OLIE EN CHUTNEY Een gegrilde sukade is echt super lekker. Om een sukade te kunnen grillen i.p.v. te stoven moet deze normaal gesproken wel eerst gesplitst worden. De zeen middenin de sukade moet er uit, want onder de 65 graden is die super taai.Onze sukades zijn al gesplitst dus die kunnen zo op het vuur. Wij kozen voor onze graan gevoerde Black Angus sukade. De graan voering zorgt voor een mooie vetmarmering in het vlees. De Chutney:Eerst zetten we de Chutney op in een kleine Dutch Oven.Doe 230 gr. zilveruitjes, 75 gram rozijnen 1,5 eetlepel honing, 2 kruidnagels, 7 jeneverbessen, 60 cc droge witte wijn en 60 cc witte port in de Dutch Oven en laat dit rustig pruttelen tot het vocht weg is en de uitjes zacht zijn. Houd er rekening mee dat dit 45-60 minuten kan duren.Verwijder dan de kruidnagels. Kruidenolie:Pel de knoflook, rits de kruidentakjes en maak de peper schoon. Dan mengen we de kruidenolie: Doe 250 ml olijfolie, 5 knoflooktenen, 0,5 ui, 1 kleine chilipeper zonder zaadjes, wat takjes verse thijm, 15 gr. rozemarijn, 1/2 eetlepel zeezout in een kom en meng dit in de blender. Terwijl de Chutney pruttelt smeren we nu de sukade rondom in met de kruidenolie. En steken de Big Green Egg aan.We plaatsen het gietijzer rooster boven direct vuur en laten hem ca. 200 graden worden.De sukade gaat op de grill en even later draaien we deze een kwartslag voor een mooie grill ruit.Dan draaien we hem om en herhalen de handeling. Ondertussen bestrijken we de bovenkant weer met wat olie.Na 2 kanten grill ruit leggen we de sukade hoger op het RVS rooster om door te garen naar een kern van 49 graden. Net op het moment dat ik de Meater plaats krijg ik een melding voor een software update van 6-8 minuten. Tja, altijd vooraf je spullen klaar zetten…Gelukkig hebben we ook nog een fast thermapen om te meten en komt het allemaal goed. We leggen het vlees nog 10-15 minuutjes weg om te rusten en snijden de sukade dan in mooie plakken.Over het vlees verdelen we de chutney. Ook deze sukade was weer super.

    Nog 3 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €10,04

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse jalapeno cheddar hamburger Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse jalapeno cheddar hamburger

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse jalapeno cheddar hamburger

    3 reviews

    Nog 62 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund – Waardse Jalapeño Cheddar Hamburger: Een pittige kick met een romige twist De Waardse Jalapeño Cheddar Hamburger is de perfecte keuze voor wie van een pittige bite houdt, gecombineerd met de romige smaak van gesmolten cheddar. Deze burger wordt gemaakt van het topvlees van de Rubia Gallega-runderen, die grazen in het Groene Hart van Nederland. Het vlees heeft een rijke marmering, waardoor de burgers sappig en vol van smaak zijn. De toevoeging van jalapeño’s en scherpe cheddar zorgt voor een explosie van smaak die iedere vleesliefhebber zal verrassen. De Waardse Jalapeño Cheddar Hamburger is ideaal voor de BBQ of een gezellige maaltijd thuis. Het is de perfecte keuze voor wie houdt van een beetje pit in zijn burger, maar ook wil genieten van de rijke smaak van premium rundvlees. Bereidingstip: Snel grillen voor de ultieme smaaksensatie Verhit de BBQ of bakpan goed voordat je de hamburgers bakt. Grill de burgers ongeveer 3-4 minuten per kant op hoge temperatuur voor een mooie korst aan de buitenkant en een sappige binnenkant. De jalapeño’s in de burger zorgen voor de nodige pit, maar je kunt ook extra jalapeño-schijfjes bovenop de burger leggen voor nog meer spice. Voeg een plakje cheddar toe vlak voor het einde van de baktijd, zodat de kaas mooi smelt over de burger. Serveer de Waardse Jalapeño Cheddar Hamburger op een zacht broodje met toppings zoals sla, tomaat, en een flinke schep pittige mayonaise of een heerlijke BBQ-saus. Deze burger biedt een perfecte balans tussen pittigheid en romigheid, en is de ultieme keuze voor wie van een beetje vuur houdt op zijn BBQ!

    Nog 62 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €3,45

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Hamburger Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Hamburger

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Hamburger

    2 reviews

    Nog 293 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund – Hamburger: Het ultieme comfortvoedsel met een rijke smaak De hamburgers van het Waards Rund zijn een absolute aanrader voor wie houdt van een smaakvolle en sappige burger. Deze burgers worden gemaakt van het beste rundvlees van de Rubia Gallega-runderen die grazen in het Groene Hart van Nederland. Het vlees heeft een mooie marmering en een volle, rijke smaak die je bij elke hap zult ervaren. De kwaliteit van het vlees maakt de Waards Rund-hamburger tot een echte delicatesse, ideaal voor de BBQ of een smakelijke maaltijd thuis. De Runderen worden gevoed met een uitgebalanceerd dieet van natuurlijke ingrediënten, wat het vlees zijn topkwaliteit geeft. Het resultaat is een hamburger die niet alleen sappig is, maar ook veel dieper van smaak is dan je gewend bent. Bereidingstip: Snel bakken voor de perfecte burger De Waards Rund-hamburgers zijn het beste wanneer ze snel en op hoge temperatuur worden bereid. Verhit je BBQ of bakpan goed en bak de burgers 3-4 minuten per kant voor een sappige, medium-rare burger. Wil je ze meer doorbakken? Voeg dan een paar minuten extra baktijd toe. Zorg ervoor dat je de hamburgers niet te veel in de pan verplaatst, zodat de sappen goed bewaard blijven. Serveer de hamburgers op een zacht broodje, eventueel met een plakje kaas, verse sla, tomaat, augurk en je favoriete saus. De Waards Rund-hamburgers zijn ook heerlijk met een beetje gegrilde ui en bacon voor extra smaak. Dit is comfortfood van de bovenste plank, perfect voor een gezellige BBQ met vrienden of familie.

    Nog 293 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €3,25

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Carpaccio

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Carpaccio

    5 reviews

    Nog 16 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund - Carpaccio 20 st * 45 gram

    Nog 16 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €23,95

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund -Cote de Boeuf dry-aged Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund -Cote de Boeuf dry-aged

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund -Cote de Boeuf dry-aged

    9 reviews

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Dry Aged Côte de Boeuf – Waards Rund Als je een echt bijzonder stuk rundvlees zoekt voor op de BBQ, dan is de dry aged Côte de Boeuf van het Waards Rund een absolute topper. Dit ambachtelijke, oer-Hollandse vlees komt uit het Groene Hart van Nederland en staat bekend om zijn pure, volle smaak. Het geheim? Alles draait om de zorg en aandacht waarmee deze runderen worden grootgebracht. De Rubia Gallega-runderen grazen in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel. In de stal krijgen ze een uitgebalanceerd menu van biologische soja, maïs, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en kruiden – allemaal met klassieke muziek op de achtergrond. Dit resulteert in vlees van topkwaliteit, dat vervolgens 21 dagen dry aged wordt. Door deze rijping verdampt het vocht langzaam, terwijl natuurlijke enzymen hun werk doen. Het resultaat? Een intensere smaak en een heerlijk malse structuur. Op de BBQ komt dit stuk vlees pas echt tot zijn recht. Grill de Côte de Boeuf eerst indirect op lage temperatuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 48°C. Laat het daarna rusten en schroei het vervolgens dicht boven hoog vuur voor die karakteristieke, krokante buitenkant. Snijd het in mooie plakken en geniet van de volle, robuuste smaak. Dit is rundvlees zoals het bedoeld is – eerlijk, krachtig en met een diepgang die je niet snel vergeet.

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €19,26

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Truffel Hamburger Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Truffel Hamburger

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waardse Truffel Hamburger

    4 reviews

    Nog 105 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund – Waardse Truffel Hamburger:Luxe op je bord De Waardse Truffel Hamburger van het Waards Rund is de perfecte combinatie van sappig rundvlees en de verfijnde smaak van truffel. Deze burger is een luxe twist op de klassieke hamburger en brengt een unieke, rijke smaak die iedere vleesliefhebber zal bekoren. De hamburgers worden gemaakt van het hoogwaardige vlees van de Rubia Gallega-runderen, die grazen in het Groene Hart van Nederland. Het vlees heeft een rijke marmering en een pure smaak die perfect wordt aangevuld door de subtiele, aardse tonen van truffel. Door het gebruik van truffelolie of truffelbotermix krijgt de burger een extra diepgang en verfijning. De Waardse Truffel Hamburger is ideaal voor wie op zoek is naar een bijzondere en smaakvolle hamburger, die net dat beetje extra biedt voor een luxe BBQ of een speciaal diner. Bereidingstip: Koken voor de ultieme smaaksensatie Verhit je BBQ of bakpan goed voordat je de burgers bakt. Grill de burgers 3-4 minuten per kant op hoge temperatuur, zodat ze mooi bruin en krokant worden aan de buitenkant, terwijl ze van binnen sappig blijven. Omdat de burger al een heerlijke truffelsmaak heeft, is het niet nodig om te veel toegevoegde kruiden te gebruiken – een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper is voldoende. Serveer de Waardse Truffel Hamburger op een zacht broodje en voeg toppings toe zoals een plakje gesmolten kaas, truffelmayonaise, sla, en eventueel een paar schijfjes gegrilde champignons. Deze luxe burger is een smaakvolle traktatie die je gasten zeker zal imponeren.

    Nog 105 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €4,50

  • Bijna uitverkocht Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Tomahawk steak Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Tomahawk steak

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Tomahawk steak

    6 reviews

    Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund – Tomahawk Steak: De koning van de BBQ De Tomahawk Steak van het Waards Rund is een showstopper die iedere BBQ-liefhebber op zijn verlanglijstje heeft staan. Dit enorme stuk vlees is een ware blikvanger door het lange bot dat eraan blijft zitten, wat het de vorm van een tomahawk geeft. Het vlees zelf is rijk van smaak, malse en met een perfecte vetdooradering die het vlees extra sappig maakt tijdens het grillen. De Tomahawk is niet alleen een maaltijd, het is een ervaring. De Rubia Gallega-runderen van het Waards Rund grazen in het Groene Hart van Nederland en genieten van een uitgebalanceerd dieet met natuurlijke ingrediënten. Dit resulteert in vlees van uitzonderlijke kwaliteit, met een rijke marmering en een pure, authentieke smaak die je niet snel zult vergeten. Bereidingstip: Grillen voor een indrukwekkend resultaat De Tomahawk Steak vraagt om een bereiding op hoge temperatuur. Begin met het kruiden van het vlees met zeezout en versgemalen zwarte peper. Grill de steak op de BBQ boven direct vuur voor 4-5 minuten per kant om een mooie korst te krijgen. Zet de steak vervolgens op indirect vuur en laat hem garen tot de gewenste kerntemperatuur (52-54°C voor rosé). Laat het vlees na het grillen een paar minuten rusten zodat de sappen goed kunnen verdelen. Serveer de Tomahawk Steak op een houten plank voor een stoer effect en snijd het vlees in dikke plakken. Een klassieke chimichurri, knoflookboter of een pittige BBQ-saus maakt de smaak helemaal af. Deze steak is een feest voor de zintuigen en de perfecte keuze voor een speciale BBQ-avond.

    Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €33,55

  • Black Angus Beef Black Angus Beef - Ossenhaas Spiesen Black Angus Beef Black Angus Beef - Ossenhaas Spiesen

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Ossenhaas Spiesen

    Nog 34 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Black Angus Beef - Ossenhaas Spiesen Beef Exclusief Ossenhaas Spiesen bestaat uit 5 heerlijke gemarineerde Black Angus runderspiesen van ca. 80 gram per stuk. Versneden uit de malse ossenhaas en op metalen spiesen geregen; klaar voor gebruik! PITTIGE BLACK ANGUS OSSENHAAS SPIESEN Deze mooie ossenhaas spiesjes hebben we eerst gekruid met de Angus & Oink Mexican Seasoning. Ze omschrijven hem zelf als volgt : "Deze Mexicaanse smaakmaker is diep, donker en woedend. Rijk aan typisch Mexicaanse smaken als chipotle en ancho chili met milde tonen van oregano en komijn.” Geschikt voor kip en varken, dus eigenwijs als wij zijn gebruiken we deze op de ossenhaasspiesjes. De MiniMax stoken we weer op en de spiesjes gaan op het gietijzeren rooster. Hou het kort, ze zijn lekker snel klaar en laat ze nog heel even rusten. Dan schenken we er nog wat Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ Sauce over. Het zoete van frambozen en de warmte van de chipotle mixen heerlijk met de mexican rub en het Black Angus vlees. Een echt gerechtje is het natuurlijk niet. Simpel, letterlijk high and fast, maar echt super lekker met wat frites erbij. Echt eten voor op (je eigen) terras.

    Nog 34 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €23,95

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Bavette rollade Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Bavette rollade

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Bavette rollade

    4 reviews

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards rund - Bavette rollade Voor de echte BBQ-liefhebber is de bavette rollade van het Waards Rund een ware ontdekking. Dit stuk vlees combineert de volle smaak en malse structuur van bavette met het gemak van een rollade – perfect om langzaam te garen aan het draaispit. Afkomstig van de Rubia Gallega-runderen uit het Groene Hart van Nederland, staat deze bavette rollade garant voor topkwaliteit. De runderen grazen langs de oevers van de Hollandse IJssel en krijgen een uitgebalanceerd dieet van natuurlijke ingrediënten, wat zorgt voor een rijke en authentieke vleessmaak. Bereidingstip: langzaam garen voor ultieme malsheid De bavette rollade komt het beste tot zijn recht op het spit. Laat het rustig draaien boven indirect vuur. Een kerntemperatuur van ongeveer 50-52°C zorgt voor een mooi rosé resultaat. Voor extra smaak kun je tussendoor lakken met een marinade of boter. Laat het vlees na bereiding kort rusten voordat je het in dunne plakken snijdt. Serveer het met een kruidige chimichurri of een zachte mosterdsaus en je hebt een BBQ-specialiteit waar iedereen van zal genieten. Wil je een keer iets anders dan een standaard steak? Dan is deze bavette rollade de perfecte keuze voor een unieke en smaakvolle BBQ-ervaring.

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €29,70

  • Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - T Bone steak Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - T Bone steak

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - T Bone steak

    4 reviews

    Nog 21 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund – T-Bone Steak: De perfecte combinatie van mals en sappig De T-Bone Steak van het Waards Rund is een waar meesterwerk voor de BBQ. Deze indrukwekkende steak bestaat uit twee delen: de malse ossenhaas en de smaakvolle entrecote, gescheiden door het kenmerkende T-vormige bot. Het resultaat is een perfecte balans tussen sappigheid, malsheid en diepgang in smaak. Dit stuk vlees is ideaal voor liefhebbers van beide werelden: een mals stuk vlees én een stevige, smaakvolle biefstuk. De Rubia Gallega-runderen van het Waards Rund grazen in het Groene Hart van Nederland, waar ze een uitgebalanceerd dieet van natuurlijke ingrediënten krijgen. Dit zorgt voor vlees van topkwaliteit, met een mooie marmering en een rijke, authentieke smaak die je niet snel zult vergeten. Bereidingstip: Grillen op hoge temperatuur voor het perfecte resultaat De T-Bone Steak is het beste wanneer het snel en op hoge temperatuur wordt gegrild. Kruid de steak eenvoudig met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verhit de BBQ goed en grill de steak 3-4 minuten per kant voor een perfect rosé resultaat. Wil je de T-Bone iets meer doorbakken? Voeg dan wat extra tijd toe aan de grilltijd. Zorg ervoor dat je de steak na het grillen even laat rusten om de sappen in het vlees te behouden. Serveer met een lekkere kruidenboter, een frisse salade of een pittige BBQ-saus voor extra smaak. De T-Bone Steak van Waards Rund is een showstopper op elke BBQ en zal zeker indruk maken.

    Nog 21 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €17,20

  • Black Angus Beef Black Angus Beef - Cote de boeuf Black Angus Beef Black Angus Beef - Cote de boeuf

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Cote de boeuf

    1 review

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Black Angus Beef - Cote de boeuf Deze Côte de Boeuf is een waar pronkstuk met een intense smaakbeleving en een indrukwekkende vetstructuur. Dit majestueuze stuk vlees wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund - de befaamde ribrack. Je vindt het aan de voorkant van de rug, waar het naadloos overgaat in de lende. Door zijn unieke positie aan de minder gespierde voorkant is het vlees merkbaar zachter dan een lendebiefstuk. Het kenmerkende bot dat bij de Côte de Boeuf hoort, is geen toeval - het is juist de sleutel tot culinaire perfectie. Tijdens het grillen gebeurt er namelijk iets magisch: het collageen tussen bot en vlees lost langzaam op en verrijkt het vlees met een ongeëvenaarde smaakdiepte. Met een gewicht van ongeveer 1000 gram is dit een perfect stuk vlees om te delen met 2 tot 3 mede-vleesliefhebbers. Het verhaal achter dit premium stuk? Deze Côte de Boeuf komt van Ierse runderen die het grootste deel van het jaar vrij rondgrazen in de uitgestrekte groene weilanden. Door hun natuurlijke grasgevoerde dieet groeien ze rustig op in hun eigen tempo. Dit resulteert niet alleen in superieur vlees, maar zorgt ook voor een hoger gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren vergeleken met graangevoerd rundvlees. Een waar festijn voor de toegewijde BBQ-liefhebber die houdt van authenticiteit en pure smaken! DE MAGIE VAN EEN COTE DE BOEUF POUR DEUXIk zal nooit de eerste keer vergeten dat ik zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf heb gegeten.Het was eind jaren tachtig in de kleine straatjes van Calvi op het Franse eiland Corsica. We hadden net onze laatste girobetaalkaart verzilverd en waren met de motor naar een terras gereden in het oude centrum. De lauwwarme zeewind waaide door de straten. Uit het menu kozen we voor een Côte de boeuf pour deux. De ober bracht een heerlijk ruikende en prachtig gegrilde Côte de boeuf die hij ter plekken aan onze tafel versneed en de mooiste delen over twee borden verdeelde. Those where the days..Lekker eten is emotie en zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf zal voor mij altijd iets magisch houden.. Als ik dan de nieuwe Black Angus Côte de boeuf bij Beef Exclusief binnen zie komen denk ik maar één ding.. Ik heb even wat boter gesmolten met een beetje knoflook en een ‘Herbsbrush’ gemaakt door wat tijm, rozemarijn en oregano bij elkaar te binden. Terwijl we de steak indirect garen borstel ik hem regelmatig met de kruidenkwast en het knoflookbotermengsel. Bij 46 graden haal ik hem van het rooster en verwijder de platesetter nog even vol gas tot 50-52 graden en dan even laten rusten.We hebben er een paar potatobombs bij gemaakt gevuld met kruidenboter en ham. Het was weer een trip down memory lane…    

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €18,40

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
CloseClose