Nog 7 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Miguel Vergara Angus - Rib Eye - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged
Deze prestigieuze ribeye, afkomstig van 300 dagen graangevoerde Angus runderen, vertegenwoordigt het summum van luxe op uw barbecue. De spectaculaire marmering, ontwikkeld door premium graanvoeding, zorgt voor een ongeëvenaarde eetstijl die elke BBQ-sessie transformeert tot een culinair hoogtepunt.
BBQ Bereidingstips:
Breng het vlees op kamertemperatuur
Bestrooi royaal met grof zeezout
Grill op hoog vuur voor een perfecte korst
Mik op medium-rare voor de ultieme textuur
Las 8-10 minuten rusttijd in
Snijd tegen de draad in voor maximale malsheid
Bestrooi met versgemalen peper
De rijke intramusculaire vetdoorading zorgt tijdens het grillen voor een explosie van smaken. Verwacht een botermalse textuur met tonen van noten, mineralen en een subtiele zoete ondertoon die alleen te vinden is in premium graangevoerd rundvlees.
Deze ribeye illustreert waarom Miguel Vergara wordt beschouwd als één van 's werelds meest vooraanstaande vleesleveranciers. Een waar genot voor elke BBQ-liefhebber die streeft naar perfectie op het rooster.
Er gaat niets boven een steak afgegrild op een gloeiend heet rooster kort boven de kolen.
Dit levert echt de ultieme ‘Grilled Steak’ smaak op.
Deze keer mogen we een mooie 450 gram Rib Eye van Miguel Vergara bereiden een topklasse steak uit ons assortiment.
300 Dagen graan gevoerd zorgt voor een mooie marmering en al dat intramusculair vet geeft een bom aan smaak af.
Uiteraard laten we de steak eerst goed op temperatuur komen en stoken we de Bastard op met een volle kolenmand.
Op de rand van de kolenmand leggen we direct het gietijzeren rooster uit onze MiniMax. Dit rooster ligt nu 6 cm lager dan wanneer we hem onderin het multilevel cooking system leggen en dus vlak boven de kolen.
Nu plaatsen we het multilevel cooking system met RVS rooster en de keteltemperatuur gaat naar 160 graden.
De steak bestrooien we met grof Flor del Delta zout en dit laten we even intrekken. Dit helpt ook mee aan de heerlijke grillcrust.
Dan gaat de steak even op het RVS rooster en we brengen deze naar een kerntemperatuur van 40 graden. Het vet begint al mooi zacht te worden.
De schuiven gaan vol open en het multi level cooking system halen we uit de kamado. De temperatuur schiet naar de 250 graden en de kolenmand gloeit inmiddels als Danté’s negende ring.
We leggen de steak op het gloeiend hete rooster en wachten heel even, de geur is echt heerlijk, even omdraaien en dan de andere kant afgrillen.
Het afgrillen gaat snel op deze hoge temperatuur. We leggen de steak op een houten plank. Hij is wat bol getrokken tijdens het afgrillen dus drukken we hem voorzichtig plat en duwen 3 satéprikkers in de steak.
We laten hem 5 minuten rusten waarbij het vlees weer ontspant en we verwijderen dan de saté prikkers. De steak is weer mooi vlak.
Van onze ’t Centrum’ kruidenbotermix hebben we kruidenboter gemaakt en we leggen 2 dunne, niet te koude plakjes op het vlees.
Het resultaat is een perfecte medium gegrilde steak. Wil je hem meer rare laat hem dan korter op het RVS rooster liggen.
Het vlees is super sappig en mals en kan je zo naar binnen slurpen.
Iberico Rib Eye steaks
Ervaar de verfijnde smaak en ongeëvenaarde textuur van de Iberico Rib Eye, een culinair meesterwerk uit de topgastronomie. Deze exclusieve rib eye komt van het beroemde Iberico varken, dat bekend staat om zijn unieke dieet van eikels en kruiden uit de Spaanse Dehesa. Het resultaat is een stuk vlees dat doorregen is met rijke, smaakvolle vetmarmering, die smelt tijdens het koken en het vlees sappig en vol van smaak maakt.
Onze Iberico Rib Eye wordt met zorg geselecteerd en traditioneel gerijpt om de natuurlijke smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Het vlees heeft een dieprode kleur en een delicate, nootachtige smaak die iedere fijnproever zal bekoren. Of het nu gegrild, gebakken of in de oven bereid wordt, de Iberico Rib Eye blijft boterzacht en sappig, met een onweerstaanbare smaak die lang blijft hangen.
Honing Knoflook Iberico Ribeye
Een ribeye is op zich natuurlijk al heerlijk. Maar dit zijn de ‘appels’ van de ribeyes, ofwel het oog, het allerlekkerste gedeelte van dit geweldige stukje vlees.
De Iberdeli Iberico ribeyes hebben een geweldige vetmarmering, dus dat belooft veel smaak. We kruiden de ribeyes met Golden Devil van Golden BBQ, een heerlijke rub met een beetje pit.
Dan gaan we eerst de saus/jus maken. Hiervoor plaatsen we de Petromax KR1 sauspan op de brander, pletten 3 tenen knoflook en snipperen deze. We bakken ze even aan met een klein beetje olie.
Dan voegen we 120 ml sojasaus toe en 100 ml honing, dit roeren we goed door. We voegen nog 2 el citroensap toe en een TL chiliflakes.
Goed doorroeren en dan rustig in laten koken. Proef tussentijds even en voeg eventueel nog wat honing toe.
The Bastard hebben we ingericht met aan een zijde een RVS rooster met platesetter en aan de andere kant het gietijzeren rooster, onderin het multi level cooking system.
Temperatuur staat op 200 graden.
We gebruiken 1.100 gram, wat in ons geval 6 ribeye-appels betekent.
Deze grillen we eerst vol gas op het gietijzer tot beide zijden mooi aangegrild zijn en voorzien van een mooie grillmark.
Het vet geeft meteen een heerlijke BBQ geur.
Dan leggen we ze indirect op het RVS rooster en temperen de kamado. Het vlees laten we doorgaren tot een kerntemperatuur van 60 graden.
We halen het vlees en de saus van het vuur en laten het 5 minuten rusten.
Dan dompelen we de ribeyes één voor één in de saus en leggen deze op een bord.
We serveren de ribeyes met een gepofte aardappel en schenken er nog wat extra saus overheen.
Zelfs als je geen fan bent van varkensvlees is dit echt een aanrader, een geweldig stukje vlees van het Spaanse Iberico varken.
Makkelijk te bereiden en heerlijk met de wat oosterse zout-zoete- knoflooksmaak van de saus.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Rubia Gallega (Spaans Rund) - Rib Eye – De ultieme steak voor de fijnproever
De Rubia Gallega Rib Eye is een waar meesterwerk van Spaans vakmanschap. Dit sappige en perfect gemarmerde stuk vlees komt van het prestigieuze Rubia Gallega-rund, dat zijn oorsprong vindt in de weelderige heuvels van Galicië. Bekend om zijn diepe, rijke smaak en ongeëvenaarde malsheid, is de Rib Eye van dit ras de ultieme keuze voor wie op zoek is naar een steak die alle verwachtingen overtreft.
De Rubia Gallega-runderen genieten van een natuurlijk dieet en leven in de vrije natuur van Noordwest-Spanje. Het resultaat is vlees dat zowel vol als verfijnd is, met een marmering die zorgt voor een perfecte balans tussen sappigheid en smaak. Deze Rib Eye is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen.
Bereidingssuggestie:Haal de Rib Eye minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Bestrooi de steak royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper en leg hem op een hete BBQ of in een goed verhitte pan. Grill 2-3 minuten per kant voor een mooie korst en een rosé kern, of langer naar jouw voorkeur. Laat de steak na het grillen 5-10 minuten rusten, zodat de sappen zich goed verspreiden.
Serveer de Rubia Gallega Rib Eye simpelweg met een beetje olijfolie, verse kruiden en gegrilde groenten, of voeg je favoriete sauzen toe voor de ultieme steakervaring. Deze Rib Eye is voor de echte fijnproever die op zoek is naar een steak die het verschil maakt.