Pizzastenen
PiRO Pizzasteen
Onmisbaar in de PiRO is natuurlijk een pizzasteen. Deze steen is speciaal voor de PiRO gemaakt! De steen is 18 mm dik en houdt door zijn gewicht van 5 kilo de hitte goed vast. Voor het gebruik van de steen warm je de kamado eerst lekker op (tot ca 200 graden) voordat je de deflectorplates (of conveggtor) boven de kolen plaatst en de PiRO in de kamado plaatst. Vervolgens sluit je de topvent (of margrietschijf) en open je het venster van de PiRO om te zorgen dat de hitte via de achterkant door de kamado stroomt en aan de voorzijde ontsnapt. Zo creeër je dezelfde luchtstroom als een traditionele pizzaoven en bak je de lekkerste pizza's! De temperatuur regel je dus niet meer met de topvent maar met het venster van de PiRO. Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf schrapen. Was de steen absoluut niet af met water, het water trekt in de steen, waardoor deze bij volgend gebruik zal breken!
€39,95