Gevogelte
Waardse boerderijkip Kipgehakt - ca. 500 gram
Kipgehakt - ca. 500 gram Saté Lilit - Reli neemt ons mee naar Bali Nou ja, bij wijze van spreken. Wij hebben de Saté Lilit geproefd en hij is echt geweldig een smaakexplosie met o.a. heerlijke kokos. Saté Lilit Op Bali maken ze saté door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en diverse specerijen. Hiervan maken ze een soort worstje wat om een stengel citroengras wordt gekneed om dit vervolgens te roosteren. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar door het citroengras krijg je een extra frisse smaakbeleving. Ik kies er deze keer voor om saté lilit ayam te maken met het Waardse boerderij kipgehakt. Ingrediënten voor de saté lilit; 500 g kipgehakt 50 gram geraspte kokos 10 sereh stengels 1 rode peper 1 teentje knoflook 1 sjalotje zest en sap van een halve limoen 2 el kokosmelk 1 el sambal badjak 1 tl kurkuma Peper en zout naar smaak Rode peper, knoflook en sjalotje fijn snijden en meng dit met alle overige ingredienten muv de serehstengels. Kneed van dit mengsel een soort worstje om de serehstengels. Grill op het perforated rooster in de kamado. Ingrediënten komkommerlinten in ’t zuur; 300 ml gemberbier 100 ml sushi azijn 1 komkommer 1 rode peper Koriandercress Meng het gemberbier met de sushi azijn. Snij een rode peper in dunne ringen, voeg toe. Met een dunschiller lange stroken maken van een komkommer, voeg toe. 2 tot 3 uur marineren Ingrediënten voor de saus; 100 ml ketjap manis 15 ml lichte sojasaus 1 serehstengel 1 sjalotje 1 rode peper 1 teentje knoflook 1 el limoensap 1 el tamarindepasta 1 el sesamolie 2 tl ketoembar 1 tl djinten Meng de ketjap, sojasaus met het limoensap en de ketoembar en djinten. Skillet indirect op 175 graden, verwarm de sesamolie in de skillet en voeg de knoflook, sjalot, rode peper en de serehstengel (knopen, zodat hij kneust en de aroma vrij komt) toe. Aanbakken totdat de ui glazig wordt en afblussen met het ketjap mengsel. Zorg dat het mengsel niet gaat koken. Verwijder de skillet van de kamado. Een dag van te voren de saus maken is het lekkerste, pas net voor het serveren verwijder je de serehstengel.
€6,95