EL AVIÓN
EL AVIÓN paella kruidenmix
Paellamix bestaat uit kruiden en specerijen te gebruiken als basis voor een paella. Inhoud 3g (3 zakjes). El Avíon is een bedrijf in de provincie Alicante met een lange reputatie. De kruiden en specerijen die zo typisch zijn voor de Spaanse keuken worden door hen geproduceerd. In het assortiment zit pimentón ahumado dulce en picante (gerookt paprikapoeder, zoet en pikant), pimentón dulce (paprikapoeder zoet), ñoras (type gedroogde paprika/peper), colorante (kleurstof voor paella), zout en paellakruiden.
€3,60
EL AVIÓN Pimentón ahumado dulce
El Avíon is een bedrijf in de provincie Alicante met een lange reputatie. De kruiden en specerijen die zo typisch zijn voor de Spaanse keuken worden door hen geproduceerd. In het assortiment zit pimentón ahumado dulce en picante (gerookt paprikapoeder, zoet en pikant), pimentón dulce (paprikapoeder zoet), ñoras (type gedroogde paprika/peper), colorante (kleurstof voor paella), zout en paellakruiden.
€3,60
EL AVIÓN Pimentón ahumado picante
El Avíon is een bedrijf in de provincie Alicante met een lange reputatie. De kruiden en specerijen die zo typisch zijn voor de Spaanse keuken worden door hen geproduceerd. In het assortiment zit pimentón ahumado dulce en picante (gerookt paprikapoeder, zoet en pikant), pimentón dulce (paprikapoeder zoet), ñoras (type gedroogde paprika/peper), colorante (kleurstof voor paella), zout en paellakruiden.
€3,60
EL AVIÓN Pimentón dulce
El Avíon is een bedrijf in de provincie Alicante met een lange reputatie. De kruiden en specerijen die zo typisch zijn voor de Spaanse keuken worden door hen geproduceerd. In het assortiment zit pimentón ahumado dulce en picante (gerookt paprikapoeder, zoet en pikant), pimentón dulce (paprikapoeder zoet), ñoras (type gedroogde paprika/peper), colorante (kleurstof voor paella), zout en paellakruiden.
€3,60
EL AVIÓN Gedroogde Rode Pepper 20 gram
EEN EIGENAARDIGE PEPER De ñoras zijn een soort droge peper met een ronde vorm. Ze zijn niet pittig maar geven wel kleur aan je gerechten, net als de saffraan. Deze eigenaardige peper, ook wel bekend als bola, wordt vaak bij stoofschotels en rijstgerechten gebruikt. In Catalonië wordt deze vooral gebruikt om de beroemde romescosaus te maken, waarin calçots gedipt worden. De komst van ñora’s in de Spaanse keuken hebben we aan Columbus te danken, die de zaden bij zijn reizen naar Amerika naar Spanje bracht. Deze zaden belanden bij het klooster van La Ñora in Murcia, vanwaar ze zich verspreiden over heel Alicante. In deze gebieden wordt de ñora peper nog steeds het meest verbouwd en geconsumeerd. De ñora pepper uit Spanje is één van de meest gebruikte gedroogde peper of paprika in de Spaanse keuken. De ñora wordt vaak aangeduid als een peper die zoet is, technisch gesproken kan dit niet dus is de ñora gewoon een paprika omdat hij niet heet is. De Engelse aanduiding ñora pepper is daarom geeneens zo gek en geeft aardig weer dat de ñora pepper er een soort van tussen in zit. De smaak is goed te omschrijven als 'aards' met een stevige paprika smaak. De ñora is in veel Spaanse gerechten toepasbaar, maar leent zich natuurlijk ook om een plaats te vinden in jouw favoriete gerecht. Je doet dit door het in gedroogde vorm aan je gerecht toe te voegen of door eerst de ñora peppers plus minus 15 minuten in kokend water te doen en hierna de zacht geworden ñora peppers aan je maaltijd toe te voegen. Het verhaal gaat dat de ñora door Colombus uit Amerika mee genomen is naar Spanje en de ñora pepper na wat omzwervingen in het La ñora klooster in Murcia door de kloosterlingen gecultiveerd is tot een echte authentieke Spaanse 'paprika', maar of dit verhaal weer te mooi is om waar te zijn laten we in het midden.Wil je ñora pepers in je gerecht gebruiken, verwijder dan eerst de zaadjes uit de ñoras en hydrateer ze voor een tijdje met warm water. Zodoende is het makkelijker om het vruchtvlees eruit te kunnen halen en in je gerecht gebruiken
€3,40