Biefstuk
Waards rund ( Rubia Gallega) Kogel biefstuk
Zo'n lekker mals stuk kogelbiefstuk van het waards rund verdient het om perfect klaargemaakt te worden zoals in het bovenstaande filmpje wordt gedemonstreerd. Op deze wijze heb je altijd de juiste kerntemperatuur.
€6,80
Waards rund ( Rubia Gallega) Beef Wellington
BEEF-X WELLINGTON We stoken de Big Green Egg op voor indirect op ruim 200 graden. Onze ‘ossenhaas banketstaaf’ bestrijken we met vers eigeel. We plaatsen de meater en leggen hem in de Big Green Egg. Nu maken we de saus: Snij 1 zoete ui fijn en bak deze in 50 gram boter. Voeg 125 gr. gesneden champignons toe en roer 2 eetlepels bloem erdoorheen. Voeg al roerend 6 dl. rundfond en 3 dl rode wijn beetje bij beetje toe. Voeg een paar laurierbladeren toe en laat 10 minuten koken. Zeef de saus en voeg een plakje ontbijtkoek toe voor de smaak en om te binden. Bind straks eventueel nog iets meer door wat bloem toe te voegen. Als de chateaubriand een kerntemperatuur heeft van 48 graden halen we hem er af en laten hem even rusten. Snijd dikke plakken en schenk de saus erbij. Saus: 1 zoete ui 125 gr. champignons 50 gram boter 6 dl rundfond 3 dl rode wijn 2 el bloem 3 laurierbladeren 1 plak ontbijtkoek
€51,12