All
Black Angus Beef Black Angus Beef - Flat Iron Sukade "gesplitst"
Black Angus Beef / Flat Iron Sukade "gesplitst" We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ. Deze sukade komt van het black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid. Recepttip:GEGRILDE BLACK ANGUS SUKADE MET KRUIDEN OLIE EN CHUTNEY Een gegrilde sukade is echt super lekker. Om een sukade te kunnen grillen i.p.v. te stoven moet deze normaal gesproken wel eerst gesplitst worden. De zeen middenin de sukade moet er uit, want onder de 65 graden is die super taai.Onze sukades zijn al gesplitst dus die kunnen zo op het vuur. Wij kozen voor onze graan gevoerde Black Angus sukade. De graan voering zorgt voor een mooie vetmarmering in het vlees. De Chutney:Eerst zetten we de Chutney op in een kleine Dutch Oven.Doe 230 gr. zilveruitjes, 75 gram rozijnen 1,5 eetlepel honing, 2 kruidnagels, 7 jeneverbessen, 60 cc droge witte wijn en 60 cc witte port in de Dutch Oven en laat dit rustig pruttelen tot het vocht weg is en de uitjes zacht zijn. Houd er rekening mee dat dit 45-60 minuten kan duren.Verwijder dan de kruidnagels. Kruidenolie:Pel de knoflook, rits de kruidentakjes en maak de peper schoon. Dan mengen we de kruidenolie: Doe 250 ml olijfolie, 5 knoflooktenen, 0,5 ui, 1 kleine chilipeper zonder zaadjes, wat takjes verse thijm, 15 gr. rozemarijn, 1/2 eetlepel zeezout in een kom en meng dit in de blender. Terwijl de Chutney pruttelt smeren we nu de sukade rondom in met de kruidenolie. En steken de Big Green Egg aan.We plaatsen het gietijzer rooster boven direct vuur en laten hem ca. 200 graden worden.De sukade gaat op de grill en even later draaien we deze een kwartslag voor een mooie grill ruit.Dan draaien we hem om en herhalen de handeling. Ondertussen bestrijken we de bovenkant weer met wat olie.Na 2 kanten grill ruit leggen we de sukade hoger op het RVS rooster om door te garen naar een kern van 49 graden. Net op het moment dat ik de Meater plaats krijg ik een melding voor een software update van 6-8 minuten. Tja, altijd vooraf je spullen klaar zetten…Gelukkig hebben we ook nog een fast thermapen om te meten en komt het allemaal goed. We leggen het vlees nog 10-15 minuutjes weg om te rusten en snijden de sukade dan in mooie plakken.Over het vlees verdelen we de chutney. Ook deze sukade was weer super.
€10,04
Black Angus Beef Black Angus Beef - Flatiron portioned steak (200 gr.)- Gesplitste sucade
Black Angus Beef - Flatiron portioned steak (200 gr.)- Gesplitste sucade Mooie portion steaks van 200 gram. We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ. Deze sukade komt van het Black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid. Een Flat Iron Steak wordt gesneden van een runder-sucade. Een heerlijk mals stuk vlees om als steak te bereiden op de barbecue. Wat zeezout en gemalen peper is al voldoende om de steak lekker op smaak te brengen. Bereidingswijze• Bereid de BBQ voor om indirect te garen en zorg voor een temperatuur rond de 175-200°C• Leg het vlees op de BBQ.• Gaar de steak tot een kern van 50°C• Als de kerntemperatuur is bereikt, keer dan het vlees een paar keer om op de hete BBQ• Laat de steak 5 - 10 min rusten • Serveer en snij de Flat Iron Steak Serveer de steak met bijvoorbeeld gemengde sla, olijven en tomaatjes. Verder wat olijf olie en gedroogde oregano. Een heerlijke smaakcombinatie!Eet smakelijk! de Flat Iron Steak: een heerlijk mals stuk vlees. Kort en hard afgrillen
€5,50
Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Sukade - 180 dgn GV
Pure Canadian Beef Heritage Angus Gesplitste Sukade – Mals, sappig en vol karakter De Pure Canadian Heritage Angus Gesplitste Sukade is een veelzijdig stuk rundvlees dat perfect is voor de BBQ. Door de sukade te splitsen, wordt de taaie zeen in het midden verwijderd en blijft er een prachtig stuk vlees over dat zich uitstekend leent voor snelle bereidingen op hoge temperatuur. Dit zorgt voor een boterzachte bite en een rijke rundvleessmaak. Dit vlees komt van Heritage Angus-runderen uit Canada, die 180 dagen graan gevoerd worden voor een optimale marmering en malsheid. Daarnaast is het volledig vrij van antibiotica, wat zorgt voor een puur en eerlijk stuk rundvlees van topkwaliteit. Bereidingssuggestie:Laat de gesplitste sukade op kamertemperatuur komen en kruid hem met zeezout, versgemalen peper of een dry rub naar keuze. Grill het vlees op hoge temperatuur tot een kerntemperatuur van 50-52°C voor medium-rare. Laat het enkele minuten rusten en snijd het daarna tegen de draad in dunne plakken voor de beste textuur. Of je hem puur serveert, met een frisse chimichurri of in een steak sandwich, de Pure Canadian Heritage Angus Gesplitste Sukade is een smaakvolle keuze voor elke BBQ-liefhebber.
€16,50