All
Platte Valley Black Angus Brisket / Whole Packer - USA
THE CHEATING BRISKETGoogle op Brisket en je leest alle verhalen over nachten lang op wacht zitten naast je grill en ‘het moeilijkste stuk vlees om te bereiden’.Nu houden wij van Low & Slow, maar in de BBQ Bijbel van Julius Jaspers kwamen we een recept tegen van een Brisket in 4(!) uur. Zou dat mogelijk zijn?We gaan het gewoon testen.Onze brisket bestaat uit alleen het malsere deel, de ‘Flat’ van totaal 2,2 kg. Julius geeft zelf wel aan dat dit recept niet een wedstrijd Brisket oplevert, maar top van smaak is. Allereerst kruiden we de brisket met Beefalicious van Smokey Goodness. Dit laten we minimaal een half uur lekker intrekken.We stoken de Big Green Egg op voor direct heat en voegen 2 chunks rookhout toe. Dan schroeien we de brisket rondom dicht.Vervolgens leggen we de ui, knoflook en rozemarijn op het vlees en pakken het vlees in aluminium folie. We gieten de appelsap erbij en vouwen het pakket dicht.Dit systeem kennen we allemaal wel van spare-ribs en pulled pork. De BBQ temperatuur hebben we ondertussen verlaagd naar 140 graden zoals de Bijbel voorschrijft en we leggen het pakketje terug op indirect heat.We hebben de MEATER+ thermometer geplaatst om de kerntemperatuur te monitoren. Na een kleine 3 uur zitten we al op 93 graden kern, dat kan toch haast niet goed zijn?We halen het pakketje er af, leggen het in een koelbox en laten het nog 3 kwartier rusten.Dan snijden we de brisket in dunne plakken. De smaak is heerlijk, en de structuur zacht, niet zo zacht als draadjesvlees maar wel mooi zacht. Je proeft heel goed de kruiden terug en we hebben zelfs een inimini rookringetje met bijbehorende lichte rooksmaak. Maar we vinden hem wel vrij droog geworden.Sommigen injecteren de brisket vooraf met bouillon en in onze shop hebben we o.a. van KOSMOS Q RESERVED BLEND BRISKET INJECTIONS.Dit zou ik zeker aanraden voor een volgende sessie. De conclusie, ‘Can you cheat on a brisket’? Jazeker! Gaan we het volgende keer weer zo doen?Nee, persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan de Old Skool low & slow versie. Heb je meer haast dan zijn er zo veel andere mooie stukken vlees om te bereiden. Maar probeer je nooit wat nieuws dan wordt het wel erg saai achter je BBQ.
€20,95
Kosmos Q Texas Beef Rub
Beef Rub voor Steaks en Short Ribs. Ui en citroenachtige knoflook bundelen hun krachten met een geheime blend om een serieuse Texaanse smaak te produceren. Specifiek ontworpen om zoals thuis te proeven in het assortiment (op een goede manier), Texas Beef Rub is ons eerbetoon aan grillin', hoe we denken dat het zou moeten zijn: eenvoudig, smaakvol, en (durven we te zeggen) smaakt zelfs beter dan wat mama gewend was te maken. Knoei niet met de Texas Beef Rub!
€18,95
Kosmos Q Original Competition BBQ Sauce
Met trots de meest favoriete saus voor grillkampioenen over de hele wereld. Dit is ons eerbetoon aan een Amerikaanse traditie met die speciale prijswinnende Kosmo-factor die je alleen kunt krijgen van de experts die Kosmo's Q injecties hebben gebracht. Rijke, gewaagde smaken smelten soepel samen met de zoute zoetheid voor de perfecte zuidelijke saus om bijna elk soort vlees te verrijken.
€14,95
Kosmos Q Cow Cover Rub
Cow Cover Rub De ultieme biefstuk of hamburger kruiden rub. De beste manier om deze rub te beschrijven, is rood en rijk. Met de kenmerkende smaak van chili peper, knoflook en ui, suiker en paprika, is deze heerlijke kruiden combo de beste manier om die perfecte smaakpapillen uit je rode vlees te halen. Of je nu T-bones of hamburgers grillt, Cow Cover is de beste manier om de meeste smaak uit je rundvlees tekrijgen.
€18,95