Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
Graan gevoerd rundvlees uit Noord-Amerika Platte Valley Ons Platte Valley Black Angus Rundvlees is het resultaat van jaren ervaring, passie en zorg voor dieren. Onze leverancier in de Verenigde Staten voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Alleen de beste Black Angus dieren worden gebruikt voor deze exceptionele productlijn. De ‘Platte River’ stroomt door de Amerikaanse staten Nebraska en Colorado. De Viola familie, stichters van de Platte Valley Group in 1993, heeft zijn wortels in Nebraska, waar ze boerderijen met rund bezaten. Ze besloten naar Colorado te verhuizen om daar hun business uit te breiden. De ‘Platte River’ staat symbool voor de weg die de familie volgde door deze prachtige staten, door uitgestrekte valleien met grazende runderen. In deze valleien brengen de runderen het eerste deel van hun leven door. Rustig grazend op de uitgestrekte weiden worden ze op traditionele wijze verzorgd totdat ze worden overgebracht naar de feedlot, waar ze 160-180 dagen op een speciaal dieet van granen worden gezet. Dit dieet, in combinatie met het feit dat er uitsluitend gewerkt wordt met het unieke ras Black Angus, zorgt ervoor dat Platte Valley zijn unieke dooradering en smaak krijgt. De Viola familie werkt nauw samen met Iberdeli om ervoor te zorgen dat ook Europa kan genieten van dit exclusieve, smaakvolle vlees.
€36,14
Graan gevoerd rundvlees uit Noord-Amerika Platte Valley Ons Platte Valley Black Angus Rundvlees is het resultaat van jaren ervaring, passie en zorg voor dieren. Onze leverancier in de Verenigde Staten voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Alleen de beste Black Angus dieren worden gebruikt voor deze exceptionele productlijn. De ‘Platte River’ stroomt door de Amerikaanse staten Nebraska en Colorado. De Viola familie, stichters van de Platte Valley Group in 1993, heeft zijn wortels in Nebraska, waar ze boerderijen met rund bezaten. Ze besloten naar Colorado te verhuizen om daar hun business uit te breiden. De ‘Platte River’ staat symbool voor de weg die de familie volgde door deze prachtige staten, door uitgestrekte valleien met grazende runderen. In deze valleien brengen de runderen het eerste deel van hun leven door. Rustig grazend op de uitgestrekte weiden worden ze op traditionele wijze verzorgd totdat ze worden overgebracht naar de feedlot, waar ze 160-180 dagen op een speciaal dieet van granen worden gezet. Dit dieet, in combinatie met het feit dat er uitsluitend gewerkt wordt met het unieke ras Black Angus, zorgt ervoor dat Platte Valley zijn unieke dooradering en smaak krijgt. De Viola familie werkt nauw samen met Iberdeli om ervoor te zorgen dat ook Europa kan genieten van dit exclusieve, smaakvolle vlees.
€47,71
THE CHEATING BRISKETGoogle op Brisket en je leest alle verhalen over nachten lang op wacht zitten naast je grill en ‘het moeilijkste stuk vlees om te bereiden’.Nu houden wij van Low & Slow, maar in de BBQ Bijbel van Julius Jaspers kwamen we een recept tegen van een Brisket in 4(!) uur. Zou dat mogelijk zijn?We gaan het gewoon testen.Onze brisket bestaat uit alleen het malsere deel, de ‘Flat’ van totaal 2,2 kg. Julius geeft zelf wel aan dat dit recept niet een wedstrijd Brisket oplevert, maar top van smaak is. Allereerst kruiden we de brisket met Beefalicious van Smokey Goodness. Dit laten we minimaal een half uur lekker intrekken.We stoken de Big Green Egg op voor direct heat en voegen 2 chunks rookhout toe. Dan schroeien we de brisket rondom dicht.Vervolgens leggen we de ui, knoflook en rozemarijn op het vlees en pakken het vlees in aluminium folie. We gieten de appelsap erbij en vouwen het pakket dicht.Dit systeem kennen we allemaal wel van spare-ribs en pulled pork. De BBQ temperatuur hebben we ondertussen verlaagd naar 140 graden zoals de Bijbel voorschrijft en we leggen het pakketje terug op indirect heat.We hebben de MEATER+ thermometer geplaatst om de kerntemperatuur te monitoren. Na een kleine 3 uur zitten we al op 93 graden kern, dat kan toch haast niet goed zijn?We halen het pakketje er af, leggen het in een koelbox en laten het nog 3 kwartier rusten.Dan snijden we de brisket in dunne plakken. De smaak is heerlijk, en de structuur zacht, niet zo zacht als draadjesvlees maar wel mooi zacht. Je proeft heel goed de kruiden terug en we hebben zelfs een inimini rookringetje met bijbehorende lichte rooksmaak. Maar we vinden hem wel vrij droog geworden.Sommigen injecteren de brisket vooraf met bouillon en in onze shop hebben we o.a. van KOSMOS Q RESERVED BLEND BRISKET INJECTIONS.Dit zou ik zeker aanraden voor een volgende sessie. De conclusie, ‘Can you cheat on a brisket’? Jazeker! Gaan we het volgende keer weer zo doen?Nee, persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan de Old Skool low & slow versie. Heb je meer haast dan zijn er zo veel andere mooie stukken vlees om te bereiden. Maar probeer je nooit wat nieuws dan wordt het wel erg saai achter je BBQ.
€20,95
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!