All
Vis Vis - Noorse Zalm (zijde) met huid
We kennen allemaal wel de zalmmoten op de rookplank, vandaag doen we het eens anders.Haal de zalm een half uur vooraf uit de koelkast.Eerst leggen we een dubbele strook stevige folie op het werkblad en daarop de zalm met de huid omlaag.Dan vouwen we de zijkanten omhoog en de hoeken ‘rollen’ we dicht. Zo ontstaat een schaal of om bij het vissen te blijven, een bootje.Vis moet zwemmen, dat weet iedereen, dus gieten we royaal Limoncello over de zalm, gevolgd door olijfolie. Dan snijden we de ui, bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm. Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht. De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht. In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust. We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.Good Friends, Good Food, Good Times!
€21,19
Angus & Oink Jack and Cola rub
Toen we het nieuws kregen dat we uitgenodigd waren om deel te nemen aan The Jack Daniels World Championship Contest 2018 besloten we om een rub te maken om het te vieren! Onze rub wizard ging aan de slag en begon te creëren, wat is het beste ding om te gaan met Jack Daniels, nou dat zou Cola zijn, natuurlijk. Dus we zijn verheugd om onze Limited Edition Cola Rub uit te brengen, perfect voor het maken van Porky Cola Cubes! Gewoon het varkensvlees wrijven en koken, en dan een lekkere JD en Cola reductie saus toevoegen, probeer het, je zult het geweldig vinden!!!
€14,95
Wild Wild - Kalkoen - Turkey
Kerst komt eraan, tijd om te bedenken wat er bij het diner op tafel komt te staan. Onze Franse kalkoen is nog steeds de populairste keuze. Deze feestelijke kalkoen is nu zowel rauw en naturel als reeds gevuld en gegaard te bestellen om het je nog makkelijker te maken tijdens de toch al drukke December dagen. Gewicht rauw en naturel; ca. 4.000 gram Gewicht gevuld en gegaard; ca. 3.000 gram Gebraden Kerstkalkoen van Jamie Oliver INGREDIENTEN * 1 bol knoflook* 2 stengels bleekselderij* 8 sjalotten* 1 takje verse salie + enkele extra* 12 plakjes pancetta* 50 gr boter* 1 flinke handvol broodkruim* 1 handvol gedroogde abrikozen* 300 gr varkens gehakt* 1 snuf gemalen nootmuskaat* 1 ei* zout peper* 12 kleine takjes verserozemarijn + enkele extra* 1 kalkoen 4-4.5 kg* 2 wortelen* 1 grote sinaasappel* olijfolie voor het bedruipen* bloem voor de jus* kippen of groentenbouillon voor de jus Voorbereiding Maak de vulling: Snijd 2 tenen knoflook, de selderij en 4 sjalotten in dunne plakjes. Scheur de salie in grove stukken en snijd de helft van de pancetta grof.Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden knoflook, salie en pancetta toe en , na 30 sev, de sjalotten en selderij. Laat zachtjes bakken tot alles zacht en goudbruin is. Haal van het vuur en voeg de broodkruim toe. Hak, terwijl het mengsel afkoelt de abrikozen grof en meng ze erdoor.Voeg als de vulling is afgekoeld het gehakt, de nootmuskaat, het ei en flink zout en peper toe en meng alles goed. Snijd de rest van de pancetta door de helft en 1 teen knoflook in dunne plakjes. Leg 1 takje rozemarijn en 1 plakje knoflook op een uiteinde van 1 plakje pancetta , en rol dit strak herhaal dit met de rest tot je 12 rolletjes hebt Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden Pluk de achtergebleven veertjes en haren weg van je kalkoen en veeg hem van binnen en buiten goed schoon met een stuk keuken papier. Steek de dijen en poten van de kalkoen aan elke kant op 6 plaatsen in. Duw een rolletje in elk gat totdat het nog net uitsteekt.Snijd de rest van de knoflook en sjalotten grof en de wortelen in plakken.Leg je kalkoen op een plank met de nek naar je toe. zoek de rand van de huid dat de kalkoenenborst bedekt en trek deze voorzichtig naar achteren. Duw je vingers en dan je hand onder de huid zodat deze loskomt van het vlees. Als je het voorzichtig doet moet je alle huid kunnen losmaken, terwijl de zijkanten vast blijven zitten zonder dat er gaten in komen. Duw met een lepel je vulling vanaf de nek tussen de huid en de borst en stop de losse huidflap aan de onderkant in. Zo voorkom je dat tijdens het bakken de vulling eruit lekt. Weeg de gevulde kalkoen. Verwarm de sinaasappel 30 sec in de magnetron en stop mhem in de buikholte. Leg de kalkoen in een grote braadslede, bestrooi hem goed met zout en peper en wrijf hem goed in met olijfolie. Omring de kalkoen met de wortelen, sjalotten, knoflook en extra kruiden, Dek dit af met aluminiumfolie en braad dit 18 min per 450 gr of totdat de sappen helder zijn als je in een dij prikt. Verwijder de folie de laatste 45 min om de kalkoen te laten bruinen. Haal de kalkoen uit de oven en laat hem 20 min rusten op een plank. Leg de geroosterde groenten op een bord, schraap het vet van de bodem van de braadslede los,voeg een beetje bloem en bouillon toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Giet de jus als hij dikker wordt in een pan. Serveer de kalkoen met de groenten en de jus. Serveertips Tips:*Bedruip de kalkoen tijdens het braden regelmatig met olijfolie zodat de huid mooi knapperig wordt*Duw de vulling tussen de huid en het vlees voor een gelijkmatige garing* Voeg eventueel wat citroenrasp toe aan je vulling voor een frissere smaak Bron : Jamie Oliver tip culinair 2005
€46,80
Big Green Egg Cast Iron Skillet
Of je nu veel of weinig tijd hebt, voor de Cast Iron Skillet is tijd geen issue. In deze gietijzeren allrounder laat je vlees razendsnel dichtschroeien of juist urenlang smoren of stoven. Maak bijvoorbeeld sirloin steaks, Indonesische Rendang, een aardappelgratin of casserole. Tijd over? Een mooi nagerecht zoals een cobbler of een clafoutis kan ook in de Cast Iron Skillet. Gietijzer gaat een leven lang mee (of langer). Ook is het bestand tegen zeer hoge temperaturen en geleidt het heel goed, waardoor het over het hele oppervlak gelijkmatig warm wordt. Wel zo prettig bij het (roer)bakken, braden, smoren en stoven. De Cast Iron Skillet heeft 2 praktische handvatten en een diameter van 36 centimeter. Vet hem na het afwassen in met plantaardige olie en je Cast Iron Skillet is weer als nieuw. GIETIJZER GEBRUIKEN ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN Wat zijn de voordelen van koken met gietijzer? Hoe zit het met het onderhoud? Dit zijn vragen die vaak voorbij komen. Peter Bootsma, BBQ specialist van LetzQ en Big Green Egg ambassadeur, geeft de antwoorden.
€80,95
Grate Goods Carolina Mustard Barbecue Sauce
In Amerika heeft elke regio zijn eigen smaak, structuur en bereidingswijze. Onze Carolina Style Mustard BBQ Sauce is geïnspireerd op de Carolina’s. Een zoete mosterdsaus uit deze regio vormt de basis, waaraan we gerookte paprika, sinaasappel en nog veel meer smaakvolle ingrediënten toevoegden. In 2015 werden wij wereldkampioen ‘Whole Hog BBQ’ met deze speciale saus! Wij raden deze saus aan bij karbonades,barbecueworsten en kip. Of experimenteer en combineer deze saus met pulled pork.
€9,99
Don Marco's Barbecue Sugar 'n Spice
Sugar ‘n Spice is een prachtige combinatie van ongeraffineerde rietsuiker, vanille, chili en een vleugje Jamaicaanse rum, perfect voor gegrild fruit, gegrilde en gebakken zoetigheden, gebak, taarten en nog veel meer. Interessant is dat Don Marco’s “Sugar ‘n Spice “ook geschikt is om een sensationele saladedressing te mengen of zelfs om de koffie te zoeten. Ingrediënten: ongeraffineerde rietsuiker, vanillepoeder, Jamaicaanse rum, zeezout, chili.
€9,45
Grate Goods Alabama White Barbecue Sauce
Deze traditionele witte barbecuesaus is perfect om kip in te dippen maar gaat ook prima samen met andere vlees-, groente- of visgerechten en is de ultieme dressing voor coleslaw. Daarnaast smaakt hij heerlijk bij een tosti of als vervanger van crème fraîche bij Flammkuchen. We doen mee aan internationale BBQ wedstrijden en als we niet meedoen jureren we wedstrijden in heel Europa maar ook in de Verenigde Staten onder andere op de World Food Championships in Las Vegas. We melangeren onze eigen kruiden en sauzen, barbequen op locatie en delen graag onze kennis middels workshops of een masterclass. That's what we do! Op 23 mei 2015 zijn we Wereldkampioen heel varken barbequen geworden!
€9,99
Smokey Goodness No Worries
Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best In Smokey Goodness No Worries BBQ van BBQ-held Jord Althuizen ontdek je deze zomer de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Dit nieuwe Smokey Goodness-avontuur bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook vol echte BBQ-avonturen. Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan Down Under. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen! Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Hij weet met zijn Smokey Goodness-bestsellers meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.
€32,99
Smokey Goodness 3 - Het bigger better BBQ boek
Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en... desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
€34,99
Smokey Goodness Black Smoke - BBQ, Booze & Attitude
Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best Bartenders, een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ'er met ambitie. Écht indruk maken met de BBQ? Dan is special edition BBQ boek Black Smoke van Jord Althuizen en Kasper Stuart hét boek voor jou. Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best Bartenders, een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ'er met ambitie. Powered by Smokey Goodness. Jord Althuizen (Smokey Goodness) en horecaondernemer Kasper Stuart zijn de twee mannen achter BBQ-restaurant Black Smoke, dat in Antwerpen al twee jaar lang een wachtrij kent voor een tafel. Vanaf december 2018 ook in Rotterdam!
€35,99
Smokey Goodness 2 - Het next level barbecue boek
Smokey Goodness 2 is het nieuwe barbecueboek van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen. Het jurylid van RTL 4's Grillmasters gaat in dit prachtige, ruige barbecueboek op zoek naar de allerlekkerste BBQ-recepten en smeulende verhalen wereldwijd. De stoere, rokerige recepten zijn fingerlickin' good, van Zuid-Afrikaanse braai tot Argentijnse asado: let's get that fire started!Voor zijn eerste BBQ-boek Smokey Goodness won Jord Althuizen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016.
€34,99
Laguiole Luxury Line Steakmessen Gemengd hout
Ieder zijn eigen unieke steakmes? Met deze 6-delige steakmessenset kan het. 6 hoogwaardige en scherpe steakmessen in verschillende houtsoorten en kleuren. De set bevat de volgende houtsoorten: olijfhout, eikenhout, rozenhout, teak, wengé en pakkahout. De messen hebben allen een glad snijvlak met een lemmetdikte van 2,5 mm. Alle messen zijn niet vaatwasbestendig.
€74,95
Smokey Goodness 4 - Winter BBQ boek
Met het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!
€34,99
Big Green Egg Green Dutch Oven Round
De Green Dutch Oven voor de Big Green Egg is met recht een zware jongen. Deze geëmailleerde gietijzeren braadpan stooft, suddert, kookt, bakt en braadt. Een echte allrounder dus! Je kunt de deksel van de Green Dutch Oven apart gebruiken als ondiepe bakpan of als vorm voor cakes en desserts. De Green Dutch Oven is rond en ovaal beschikbaar. Wat staat er toch te stoven in de Green Dutch Oven? Deze multifunctionele braadpan is een uitkomst als je coq-au-vin, soep, chili of (voor de toetjesfreaks) een crumble of cobbler maakt. Hij kan ook in je gewone oven en wordt alleen maar mooier met de jaren. Door de fraaie afwerking zet je hem met trots op tafel. De ovale Green Dutch Oven heeft een inhoud van 5,2 liter (35 cm). De ronde Green Dutch Oven heeft een inhoud van 4 liter (23 cm). GIETIJZER GEBRUIKEN ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN Wat zijn de voordelen van koken met gietijzer? Hoe zit het met het onderhoud? Dit zijn vragen die vaak voorbij komen. Peter Bootsma, BBQ specialist van LetzQ en Big Green Egg ambassadeur, geeft de antwoorden.
€153,50
Wartmann Sous Vide regelaar WM-1507
Smaakvol sous-vide koken met de nieuwste Wartmann WM-1507 SV sous-vide circulator. Een betaalbare sous-vide dompelaar met uitzonderlijk hoge prestaties voor zo'n compact apparaat. Maar liefst 1300 Watt vermogen levert een goede watercirculatie en een constante watertemperatuur - in een elegante vormgeving. Deze compacte, stijlvolle sous vide regelaar is ideaal voor grote én kleine porties. Door middel van het intuitive LCD Touch bedieningsdisplay stelt u de gewenste tijdsduur en temperatuur nauwkeurig in waarna de sous-vide regelaar het voedsel perfect kookt naar uw wens, keer op keer.Kenmerken van de Wartmann sous-vide circulator WM-1507 SVOpvolger van de Wartmann WM-1506 SVCapaciteit: 25 literTemperatuurbereik: 25 tot 95ºCPrecisie: 0,5ºCCompact, licht en stijlvolGeschikt voor kleine én grote porties (waterbad niet inbegrepen)Timer tot 99 uur met akoestische signaleringEenvoudig aan zijkant van pan of waterbad te bevestigenEenvoudig schoon te maken en op te bergenBediening: LCD Touch Control of draaiwiel
€159,95