ACCESSOIRES
Carrera culinair Simon Giaccotta - Pizza Bijbel
Pizza’s zijn echt de bom. Je kunt er alle kanten mee op, ze zijn leuk (en gezellig) om samen te maken en ze zijn gewoon lekker. Koud, warm, bij de tv, aan tafel, op de barbecue… noem maar op! Soms is het echter lastig om iets nieuws en origineels te bedenken. Dan is het wel zo prettig om wat tips en technieken te krijgen. En Simon Giacotto, eigenaar van Viva la Pizza, is daar een perfecte persoon voor! Hij schreef de Pizzabijbel – een lijvig boek vol tips en technieken, maar vooral veel variaties en recepten om zelf je eigen pizza’s te maken. Zoals het hoort, zoals ze dat in Italië ook doen. Roots Waar het boek toch wel redelijk op steunt, zijn de Italiaanse roots van Simon Giacotto. En terecht, want wie kan je nu beter leren hoe je een goede pizza bakt dan een Italiaan? De passie voor de pizza wordt al goed duidelijk in dit lijvige boek: de pizzabijbel begint namelijk met een slordige 100 pagina’s aan basisinformatie. Je kunt daarbij denken aan de geschiedenis van de pizza, maar ook de verschillende soorten pizza, welke keukengereedschap een onmisbaar zijn en welke gewoon handig, maar ook (en dat is wel een heel belangrijk onderdeel) met welke basisingrediënten je de beste resultaten verkrijgt. Want hoewel iedereen weet dat een pizza begint bij de bodem, begint de bodem bij de ingrediënten! Variaties Heb je eenmaal de basis onder de knie, dan is het bakken geblazen! In de ruim 300 pagina’s die na de introductie volgen ga je aan de slag met klassieke pizza’s, internationale varianten, Pizza Vega, pizza’s met vis omavlees, hartige en zoete pizzolo’s, foccachia’s en grappige recepten die je met het restdeeg van pizza’s kunt maken. Vooral de internationale pizzarecepten hebben een diepe indruk op me achtergelaten. Zelf had ik namelijk niet gedacht dat een pizza met Mexicaanse kip en tortillachips of een pizza baba ganouche met aubergine een geschikte combinatie zouden zijn, maar wonder boven wonder weet Simon dit soort smaakvariaties tot een btiljant einde te brengen. Petje af! Nieuwe kennis De gevarieerde recepten zijn natuurlijk een meer dan welkome rol van inspiratie en kennis. De pizza bij levert daarmee ook precies wat je ervan verwacht: een geweldige vergaarbak van inspiratie en recepten, waar je letterlijk honderden verschillende gerechten mee op tafel kunt zetten (hoewel het hier natuurlijk draait om de wonderlijke wereld van de pizza). Daarbij moet ik je echt met klem adviseren om die eerste 100 pagina’s ook tot op de letter te lezen en ter harte te nemen. De kennis, tips, technieken en vooral de ervaring die daar uit spreekt is echt onmisbaar voor de amateur Italiaan! Ik heb er in ieder geval weer een paar dingetjes uit opgestoken die ik in mijn pizza’s zal verwerken. Conclusie over Pizzabijbel De Pizzabijbel is een onmisbaar boek voor de vervente pizzabakker. Naast een gedegen basis met tips, technieken en recepten voor een knapperige bodem en volle tomatensaus staat het boek vol inspirerende recepten. Daarbij zijn de klassiekers als de Napoletana en de Caprese te vinden, maar ook originele recepten als de Tikka Massala en zelfs eentje met aardappel en provolone! De recepten zijn duidelijk uitgelegd, helder omschreven en worden verduidelijkt met bijzonder smakelijke kleurenfoto’s.Door: CooleSuggestiesScore: Pizzabijbel krijgt 9 van de 10 punten. Bronvermelding: Coolesuggesties.nl 19 MEI 2017 DOOR DENNIS VAN HOUTSREAGEER
€33,99
Carrera culinair Julius Jaspers - BBQ recepten voor op een Kamado
In dit boek staan meer dan 100 BBQ-recepten voor op een kamado. Een kamado is een keramische BBQ met deksel. Hierdoor werkt het als een oven en kun je er de temperatuur perfect mee regelen. Een kamado is geschikt voor slowcooking en om te grillen, bakken en stomen. Julius neemt je aan de hand en leert je alle technieken en de lekkerste gerechten maken! Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's 'Topchef'. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder drie barbecuekookboeken
€16,99
Carrera culinair Peter Klosse - Wild Bijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild voor te bereiden. Met behulp van de basistechnieken kun je de prachtige stukken vlees op verschillende manieren bereiden, van roken tot pekelen en van braden tot konfijten. Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geeft zijn mooiste wildgerechten prijs, zoals canard à l'orange en Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen. De gerechten zijn klassiek en modern en het boek heeft een bijzonder hoofdstuk over wijn en wild.
€33,99
Carrera culinair Gertjan Kiers - Vlees Bijbel
Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad. Gertjan Kiers is een geboren slager met een zere brede kennis van vlees. Hij deelt deze passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Een ambachtelijk vak mag tenslotte gezien en geproefd worden! Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.
€33,99
Carrera culinair Alain Caron & Rogier Trip - Kip Bijbel
Hét standaardwerk over kip! Van kip in dragonsaus tot soto ayam en van butter chicken tot Bresse-kip: in Kipbijbel van restaurateur en kookboekauteur Alain Caron en zijn chef Rogier Trip vind je ruim 200 kiprecepten voor iedere gelegenheid en ieder moment van de week. Je leert welke onderdelen van de kip je het beste waarvoor kunt gebruiken, en ook hoe je écht goede kippenbouillon maakt. Ook geven je ze alle ins en outs alles over het braden, stoven en het grillen van de kip. Kipbijbel laat zien hoe veelzijdig kip is en dat de mogelijkheden oneindig zijn.
€34,99