Bij zo’n geweldig stukje 200 dagen graan gevoerde entrecote wil je natuurlijk het verse witte goud als bijgerecht. Op dit moment doen deze zeker hun naam eer aan, want ze kosten per stuk net zo veel als een halve liter diesel, maar wat was het weer lekker.
Bij zo’n geweldig stukje 200 dagen graan gevoerde entrecote wil je natuurlijk het verse witte goud als bijgerecht.
Op dit moment doen deze zeker hun naam eer aan, want ze kosten per stuk net zo veel als een halve liter diesel, maar wat was het weer lekker. De Entrecotes bestrooien we uitsluitend met een beetje Flor del Delta.
Voor de asperges zetten we een aluminium bakje klaar. We schillen de asperges en gieten er in het bakje wat Di Lorenzetto Olijfolie over. Dan wat Don Marcos Wonder Green kruiden en nog een klein beetje Flor del Delta zeezout.
De Big Green egg staat ingericht op direct heat met het gietijzeren rooster er in en op ca. 200 graden.
We grillen de asperges los op het rooster rondom tot ze een kleurtje hebben en leggen ze dan even in het aluminiumbakje met het restant olie en kruiden en plaatsen dit hoger in de Big Green Egg op het RVS rooster om ze even door te laten garen.
Met een dunne ijzeren saté prikker kan je voelen wanneer ze zacht genoeg zijn van binnen.
Dan stoken we de Big Green Egg weer iets meer op naar ca. 230 graden en grillen de entrecotes aan beide kanten op direct heat. Halverwege even een kwartslag draaien voor de mooie grillmarks. Let op, ze zijn snel klaar en beter te rood dan te gaar, Dan laten we ze even rusten en snijden dunne reepjes.
We serveren de entrecotes met de asperges en wat groente chips. Dit is echt een ongelooflijk zachte malse entrecote.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00