Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
308976864_2041796202680664_5898962279223091940_n

UMI Biefstuk met Port Jus

Wat een regen viel er gister. Gelukkig hadden we nog een paar heerlijke Heart of Rump biefstukken liggen waarmee we binnen in de keuken lekker aan de gang zijn gegaan. Heart of rump, of rum-steak is bij ons beter bekend als lendebiefstuk en is afkomstig van de bil van de koe.

Wat een regen viel er gister. Gelukkig hadden we nog een paar heerlijke Heart of Rump biefstukken liggen waarmee we binnen in de keuken lekker aan de gang zijn gegaan.

Heart of rump, of rum-steak is bij ons beter bekend als lendebiefstuk en is afkomstig van de bil van de koe.

Door de fijne vleesdraad is hij bijna net zo mals als een ossenhaas, maar voller van smaak en de helft van de prijs van een tournedos.

Geen wonder dat dit stukje vlees erg gewild is onder de echte vleesliefhebbers. Daar komt bij dat deze Heart of rump van UMi ook nog eens van een 200 dagen graan gevoerd Black Angus rund komt, wat zorgt voor een ware smaaksensatie.

Maar we gaan snel aan de slag.

Het vlees hebben we 45 minuten van te voren uit de koelkast gehaald om alvast op temperatuur te komen. We bestrooien dit met Funky Ouma BraaiSalt.

We zetten 4 eetlepels boter klaar, 2 gesnipperde sjalotjes, 2 takjes tijm, 1 eetlepel bloem, 75 ml port en 250 ml rundfond (of bouillon).

De gietijzeren Petromax Skillet hebben we naar binnen gehaald en op het fornuis gezet, deze laten we goed heet worden.

Hierin doen we een eetlepel roomboter en als deze stopt met bruisen en nog net niet verkleurt leggen we de biefstukjes er in.

Blijf ze een beetje bewegen, als de eerste kant goudbruin is draaien we ze om en voegen we de 2e lepel boter toe.

Als de biefstuk medium/rare is, halen we deze er uit, en laten we onder folie in de keuken liggen. Ze zullen zo nog wat doorgaren.

Het bakvet halen we er uit en we doen een nieuwe lepel boter in de pan. Hierin bakken we de sjalotjes tot ze zacht zijn en voegen dan de tijm toe.

We strooien een eetlepel bloem over de uitjes, roeren goed door en bakken nog 2 minuten.

Nu gaat de port erbij, goed doorroeren en schraap ook het eventuele baksel van de bodem er lekker doorheen.

Dit laten we inkoken tot de helft, dan voegen we de fond toe, goed doorroeren en ook weer tot de helft inkoken.

De saus zeven we in een pannetje (tip: bewaar de uitjes, die zijn straks heerlijk bij je biefstuk) brengen we op smaak met peper en zout en hier roeren we een lepel koude boter door om te binden tot een romige saus.

That’s it! Simpel, snel en super lekker.

We hebben nog wat brood cirkels geroosterd wat straks heerlijk bij de saus smaakt. Zelfgebakken frites en een lekker glas wijn erbij en echt een super gerecht.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.