We hebben een heerlijke Belgische Stoofpot TO SHARE gemaakt met stoofvlees van het Waards Rund, een mooi stukje gras en kruiden gevoerd streekvlees uit de regio van het pittoreske Oudewater. Je vindt dit stoofvlees in ons weekpakket C We hebben de finnwerk vuurschaal opgesteld met tripod en Dutch oven.
Eerst stoken we een lekker vuurtje op , deppen het vlees een beetje droog, kruiden het met zout en peper en bestrooien het met bloem. In de Dutch oven doen we een goede klont boter en als die lekker bruist doen we het vlees er in. Hij is goed heet dus lekker doorroeren pas op voor je baard en wenkbrauwen. Na een paar minuten leggen we de houtblokken in het vuur als een ring aan de buitenkant en laten de gloeiende kolen in het midden liggen. Zo temperen we de temperatuur. Ook hangen we de Do iets hoger. Voeg de kruidnagel, laurierblaadjes en (1 theelepel) mosterd toe. Giet hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dien net onder de staan. Smeer de plakken ontbijtkoek met de overige mosterd en leg ze met de mosterd-kant naar beneden op het vlees. Deksel er op en nu zachtjes laten pruttelen gedurende 3 uur. Hou je vuurtje in de gaat, het moet nu klein zijn maar uiteraard wel blijven branden. Roer af en toe even om. Na al dat harde werken gaan we nu eerst zelf een herfstbokje drinken naast het vuurtje. Dan is het weer tijd om aan de slag te gaan met de pastinaak stampot.:< Schil de aardappels en de pastinaak en snijd ze in evengrote stukken.Kook de aardappels en pastinaak in ruim kokend en licht gezouten water, totdat ze zacht zijn.Rooster de walnoten in een droge koekenpan, totdat ze licht beginnen te kleuren. Schep ze op een bord en zet opzij. Bak in dezelfde koekenpan het spek zachtjes uit, totdat ze licht beginnen te kleuren en voeg de uien, knoflook en eventueel wat extra vet (olie of boter) toe. Bak verder totdat de uien zacht en goudbruin zijn en de spekjes krokant.
Verwarm de melk met de boter. Giet de aardappels af als ze zacht zijn en stamp ze fijn.
Voeg de warme melk en boter toe en roer tot een grove puree. Roer het spek-uimengsel, Parmezaan, bieslook en de walnoten door de stamppot en breng goed op smaak met zout en peper. We maken een ‘koek' van de stampot op bakpapier op een bakplaat en bestrooien dit met geraspte mozzarella en paneermeel en gratineren dit in de oven 30 minuten op 250 graden. Kan natuurlijk ook bijvoorbeeld in je MiniMax. Als de stoof klaar is leggen we de pastinaak stampot voorzichtig op een bord en scheppen hier royaal stoofvlees op. Het bord gaat midden op tafel en iedereen kan hier een mix van stampot en stoofvlees uit scheppen. Bestel hier je weekpakket C
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Thuis uit eten
Ingredienten 3-4 personen
Runderstoof
• 500 gram runder stoofvlees.
• 30 gram roomboter
• 2 uien, in halve ringen
• 3 kruidnagels
• 2-3 gedroogde laurierblaadjes
• 2 flinke theelepels dyon mosterd
• 2 plakken ontbijtkoek
• 1 flesje donker bier
• 250 ml rundervlees bouillon
• peper en zout
• bloem
Pastinaak stamppot
• 425 g aardappels
• 200 g pastinaak
• 75 g gerookt spek
• 0,5 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
• 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
• 50 g Parmezaan
• 1 el fijngesneden bieslook
• 50 ml melk
• 40 g roomboter
• 25 g walnoten, licht geroosterd
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00