Procureur kennen we allemaal wel van pulled pork, maar je kan er ook prima steaks van snijden of je kan het heerlijk stoven. Maar wij vonden op de Big Green Egg Nederland dit heerlijke recept. Heel simpel maar toch super lekker.
Spitgegrilde Iberico Procureur-rollade met abrikozen
Procureur kennen we allemaal wel van pulled pork, maar je kan er ook prima steaks van snijden of je kan het heerlijk stoven.
Maar wij vonden op de Big Green Egg Nederland dit heerlijke recept.
Heel simpel maar toch super lekker.
Dus hebben we een mooie Iberico Procureur gepakt en deze ingesneden op ca. 1,5 cm van de onderkant bijna helemaal door, vervolgens hebben we de procureur uitgeklapt en het dikke gedeelte weer op ca. 1,5 cm van de bodem bijna doorgesneden en uitgeklapt.
Zo ontstaat 1 grote lap vlees van ca. 1,5 cm dik.
We strooien wat zout en peper op het vlees en verdelen 3 eetlepels grove mosterd over het vlees.
Uit onze kruidentuin halen we een bosje verse salie, hier halen we de steeltjes af en we snijden de salie in reepjes. Ca. 10 zachte gedroogde abrikozen snijden we ook in reepjes.
Deze verdelen we beiden over het vlees.
We rollen het vlees op en knopen het vast met slagerstouw. Tussen het touw steken we nog wat tijmtakjes.
Op de Big Green Egg site leggen ze nu de rollade op het rooster en draaien elke 10 minuten.
Draaien? Daar hebben wij wel wat handigers voor.
Dus stoken we de Big Green Egg op naar een keteltemperatuur van ca. 180 graden = ca. 150 graden op spithoogte) en plaatsen de spitring.
Het spit gaat midden door de rollade en we plaatsen de Meater+
Motor aan, spit er in, deksel dicht en wachten maar…
Als de rollade een kerntemperatuur heeft van 60 graden halen we deze er af en laten we hem even 10 minuten bijkomen van al dat draaien. Hij gaart ondertussen vanzelf door tot 64 graden kerntemperatuur.
Nu snijden we mooie plakken.
Thats it.
Tags
Featured products
DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Procureur (varkensnek)
€23,07
€219,00
Meater Meater PRO (2 Plus)
€129,00