Van onze American Friend Marion Unangst kregen we het recept voor deze pulled chicken.
MARIONS SMOKING HOT ALL AMERICAN NACHO CHEESE PULLED CHICKEN
De BBQ hebben we op lage temperatuur 100 - 110 graden verwarmd en de eerder genoemde wok schaal is boven de kolen geplaatst voor een grote indirecte zone.
Ondertussen hebben we een kilo kippendijen van de Waardse Boerderij Kip bestrooid met de Cheeky Chicken Rub van Smokey Goodness.
Als de kippendijen op het rooster gaan gieten we nog een biertje in de wok op de bodem. Dit houdt het lekker dampig in de Q, houdt de kippendijen extra mails en dempt de stralingswarmte van de wok nog eens extra.
Thermometer er in en afwachten. Tijd voor een biertje en een praatje tijdens dit heerlijke nazomer weer.
Als de kip een kerntemperatuur bereikt heeft van rond de 80 graden halen we de dijen er uit en ‘plukken deze door ze met 2 vorken uit elkaar te trekken tot flinters.
NIET SNIJDEN! Gewoon plukken, dat gaat best snel. Gebruik kippendijen en geen filet omdat dijen veel malser en gewoon veel lekkerder zijn.
Leg de pulled chicken in een grote schaal en meng hier een bakje Philladelpia cream chees doorheen.
Voeg 125 ml. BUFFALO BLUE CHEESE WING SAUCE van ‘Most Wanted Pain is Good’ toe. Dit is al vrij pittig, maar we gaan hem nog wat extra up spicen met 125 ml. HOLY SMOKE THAT”S HOT! BBQ SAUCE van Smokey Goodness.
Even goed door roeren en verdelen over de schaal.
We stoken de indirecte zone nog even op naar 200 graden laten de kip nog indirect nagaren en de Philly smelten (ca. 25 minuten)
Zet de schaal weg en leg nog even de Nacho Cheese Tortilla chips op het indirecte rooster om ze te verwarmen.
Eet de pulled chicken op de Tortilla chip.
This chick wil light your fire!
Thanks Marion Unangst
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00