Heerlijke bavette met gegrilde mais, worteltjes en citroen/knoflookboter. Het wordt een zonnige dag, dus ideaal om lekker achter de grill te staan met een biertje in de hand en iets eenvoudigs maar ongelooflijk lekkers te maken.
De Bavette kruiden we met Bold & Beefy van Blues Hog, een van onze favoriete rubs voor gegrilde steaks.
De wortels snijden we in de lengte door midden en we smelten wat roomboter in een beker op de Big Green Egg. Hiermee bestrijken we de mais en de worteltjes en deze bestrooien we vervolgens met wat zeezout. Gisteravond was het nog fris dus de boter stolde snel, maar dat was geen probleem, in het ei smelt deze vanzelf weer.
De Big Green Egg MiniMax en de Medium stoken we lekker op met de gietijzeren roosters er in.
Ondertussen maken we een heerlijke frisse kruidenboter van 4 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur, 1 eetlepel fijn gesneden peterselie, 1 theelepel fijngehakte knoflook en 1 theelepel geraspte citroenschil.
Goed doorroeren en terugzetten in de koelkast.
Als de Big Green Eggs rond de 200 graden zijn gaan de groente en het vlees op de roosters.
Houd vooral je worteltjes goed in de gaten, deze zijn snel klaar en bewaren we in alufolie tot de rest klaar is.
Als het vlees een kerntemperatuur van 50 graden heeft halen we deze er af en laten het rusten onder alufolie.
Dan snijden we de bavette haaks op de draad en serveren deze met de wortels en mais.
Bestel hier je Black Angus Bavette
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00