Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Dutch Oven Blue Berry French Toast - The best Outdoor breakfast.

Dutch Oven Blue Berry French Toast - The best Outdoor breakfast.

Afgelopen weekend zaten we midden in het bos met een kampvuur en lekkere stukken vlees. Maar ook voor het ontbijt de volgende ochtend wilden we graag iets lekkers maken.
Uiteraard hebben we weer onze traditionele American Pancakes in de skillet gemaakt. Maar we hebben ook Blue Berry French Toast bereid in de Dutch Oven.
Dit is een heerlijk en perfect recept wat je ook prima in je eigen achtertuin kunt maken.
Het zijn een soort wentelteefjes en met een voorbereiding van 5 minuten en een kooktijd van ca. 30 minuten is het eenvoudig en snel klaar.
We gebruiken de Petromax FT 6 Dutch Oven en leggen hierin een vierkant stuk bakpapier. Hiermee kunnen we het gerecht straks makkelijk uit de pan tillen.
De bodem bedekken we in 2 lagen met 8 (oude) witte boterhammen zonder korst in 4 tot 6 stukken gescheurd.
Dan mengen we 240 ml melk, 3 eieren , 60 ml suiker, 2 eetlepels kaneel, 1 eetlepel vanillesuiker, 1/4 theelepel zout en een scheutje Maple Syrop in een kom.
De helft van dit mengsel schenken we gelijkmatig over het brood in de Dutch oven.
Voor de andere helft gebruiken we een rubberkwastje om te zorgen dat alle stukjes brood gedrenkt zijn en niet alleen de bodem.
Dan strooien we een handje blauwe bessen gelijkmatig over het brood en sluiten de deksel van de Dutch Oven.
We hebben alvast een bergje kolen opgestookt in de vuurschaal en stapelen een laagje gloeiende kolen op de deksel van de Dutch Oven.
Dan plaatsen we de Tripot boven de vuurschaal en hangen de Dutch oven hierin.
Nu wordt de uitdaging om de French Toast gelijkmatig te laten garen. Daarom plaatsen we een probe (thermometer) in de speciale opening van de Dutch Oven en kijken hoe de temperatuur stijgt tot ca. 165 - 175 graden C in de Dutch Oven.
De warmte verdeling tussen boven en onder moet ongeveer 2/3 op de deksel en 1/3 onder de Dutch Oven zijn. Dit luister niet heel precies. maar je wilt niet dat de bodem aanbrandt. En tussen je gerecht en de deksel zit een cm of 8 afstand.
Door met een Infraroodthermometer de buitenkant van de pan te meten kan je in de gaten houden dat de bodem niet te heet wordt.
Dit kan je reguleren door de kolen weg te halen onder de DO of door deze hoger te hangen.
Na ca. 30 minuten is je ontbijt klaar, til de deksel voorzichtig van de pan met je dekselhaak.
De blauwe bessen zijn mooi gebarsten en gemengd met de ‘koek’.
Je kan de ‘koek’ met het bakpapier uit de pan tillen en eten met Maple Syrup, en/of poedersuiker en/of roodfruit jam.
Super leuk om te doen en heerlijk om te eten.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.