Hier is ‘ie dan, de monster Tomahawk van het Rubia Gallega rund. Het Rubia Gallega is een eeuwenoud runderras uit Galicië. Deze runderen worden in kleine getallen gehouden bij lokale boeren. Het is een beetje de HULK onder de runderen.
Heb je een flinke BBQ of kamado dan is dat geen probleem, maar echt stoer wordt het pas als je hem bereidt boven een vuurtje. Dus hebben we de 80 cm Finnwerk vuurschaal en de tripod erbij gepakt. Als het vuurtje lekker brandt doen we wat houtskool erbij. De Tomahawk bestrooien we met Funky Ouma Braaisalt en we steken de Meater er in. Voor de zekerheid binden we het vlees met 3 stukjes slagerstouw aan het bot. Met dit gewicht zou het zonde zijn als hij afscheurt tijdens het draaien. Als we de Tomahawk op het rooster hebben gelegd, leggen we een stukje aluminiumfolie (een paar keer dubbel gevouwen) op het rooster onder de Meater om te voorkomen dat deze aan de buitenkant te heet wordt. We laten de Tomahawk rustig doorgaren en draaien hem één keer om. Bij 50 graden kerntemperatuur halen we hem van het rooster en laten we hem 10 minuten rusten. Als laatste malen we er nog wat verse peper over.
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - When size does matter
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00