Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Campfire Cowboy Steak

Campfire Cowboy Steak

We stoken het vuur weer hoog op en hangen het Petromax Rooster in de Tripod
Hierop leggen we een gietijzeren rooster. We hebben een heerlijke 300 dagen Graan Gevoerde Black Angus Cowboy steak van Miguel Vergara mee genomen, Een tomahawk met kort bot.
Deze kruiden we met Zeeuwsche Zoute zout met Chili. Eerst even droogdeppen, inwrijven met Di Lorenzetto Olijfolie en daarna zouten.
In de Potatoo Cooker doen we wat krieltjes en deze plaatsen we in de vuurschaal.
Het vuur schuiven we wat naar achter in de vuurschaal. Als het rooster goed heet is (tegen de 300 graden) leggen we de steak er op en laten deze boven het hete vuur lekker schroeien. Na een paar minuten draaien we hem een kwartslag en dit herhalen we op de andere kant.
Dan draaien we het rooster van het heetste vuur af en laten hem iets zakken tot boven de gloeiende kolen. Nu leggen we wat voorgekookte maiskolven erbij op het rooster.
De Meater geeft nu een omgevingstemperatuur aan van 120 graden (hou dit in de gaten, de buitenlucht kan al flink afkoelen en dat merk je wel als je boven open vuur grilt.
We laten de steak doorgaren tot 48 graden kerntemperatuur en laten deze dan rusten onder aluminiumfolie.
Ondertussen stoken we het vuur weer hoog op, snijden het vlees in plakjes, doen een drankje in en genieten van de steak.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.