Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
366696545_713922527416248_2470953330156791620_n

BOTERZACHTE UMI BLACK ANGUS FLANK STEAK

Deze boterzachte, gemarineerde, 200 dagen graan gevoerde Umi flanksteak kan je gewoon naar binnen sabbelen zo zacht. We serveren hem ’to share’ in de Bastard Sizzler plate op houten plank. We hebben een mooie Umi flanksteak uit onze versvoorraad gepakt en gaan deze eerst minimaal 8 uur marineren (een hele nacht mag natuurlijk ook).

Deze boterzachte, gemarineerde, 200 dagen graan gevoerde Umi Black Angus flanksteak kan je gewoon naar binnen sabbelen zo zacht.

We serveren hem ’to share’ in de Bastard Sizzling plate op houten plank.

We hebben een mooie Umi flanksteak uit onze versvoorraad gepakt en gaan deze eerst minimaal 8 uur marineren (een hele nacht mag natuurlijk ook).

Hiervoor snijden we een rode ui en een flink bosje koriander fijn. Dit doen we in een kom en mengen hier 60 ml witte wijnazijn, 60 ml limoensap en 3 el di Lorenzetto olijfolie doorheen.

Verder snijden we 3 limoenen door midden en doen deze ook in de kom.

De Flanksteak drogen we even met een keukenpapiertje en bestrooien we met Funky Ouma Braaisalt en versgemalen zwarte peper.

Dan gaat de Flanksteak in een grote zipperbag en doen we de marinade hierbij. verdeel de limoenen over beide kanten van het vlees.

Kneed en meng het geheel even goed door tot het vlees lekker rondom in de marinade zit. Vouw de zipperbag dan dicht met zo min mogelijk lucht in de zak en plaats deze in de koelkast gedurende minimaal 8 uur.

Het zuur uit de marinade zal het vlees echt super zacht maken en een heerlijke smaak toevoegen.

Tegen de avond is het weer heerlijk rustig weer geworden met een laatste zonnetje en onder het genot van een biertje steken we The Bastard aan en brengen de temperatuur richting de 200 graden.

We plaatsen het multilevel cookingsystem met 1 RVS rooster hoog en 1 gietijzeren rooster laag.

Op dit gietijzerrooster plaatsen we de Bastard Sizzler Plate. een mooie gietijzeren skillet van 21 x 28 cm met stevig afneembaar handvat en bamboe serveerplank.

Als deze goed heet is doen we hier wat olie in en daarin in kruidenolie gemengde (voorgekookte) krieltjes.

Deze bakken we met wat olie lekker rondom goudbruin.

Ondertussen snijden we 2 rode uien in plakjes en 3 limoenen doormidden.

Deze grillen we even op het rvs rooster voor een mooie grillmark en leggen deze dan apart.

We halen het vlees uit de marinadezak en gieten deze zak leeg in een kom. Met een staafmixer mixen we de restmarinade tot een fijne massa.

Als de aardappeltjes lekker kleuren leggen we de skillet op het hogere RVS rooster om verder te garen en leggen we op het hete gietijzer de flanksteak.

Heerlijk sissend en rokend komen hier ook de grillmarks op terwijl het al heerlijk ruikt.

We draaien de flanksteak een kwartslag en herhalen het op de andere zijde.

Dan plaatsen we beide halve platesetters onderin en het 2e RVS rooster bovenin. Beide RVS roosters liggen nu dus indirect. Hierop leggen we de flanksteak.

In de Bastard SizzlingPlate doen we de uien en limoenen bij de aardappeltjes.

We bestrijken het vlees rondom met de rest marinade (hou je niet zo van het zuurtje op je vlees laat dit dan achterwege).

Het vlees laten we doorgaren naar een kerntemperatuur van 50 graden.

Doordat we het vlees aan beide kanten maar kort gegrild hebben op het loeihete gietijzeren rooster gaart de binnenkant mooi egaal verder.

Bij 50 graden gaat het vlees er af en dit laten we even rusten.

De Bastard Sizzler plate plaatsen we op de bamboe serveerplank, het vlees snijden we in plakjes en leggen we erbij en garneren het geheel nog met wat koriander.

Het geheel zetten we op tafel ’to share’ waarbij alles lekker warm blijft in de sizzling plate.

Bestel hier je Umi 200 dagen graan gevoerde flanksteak Of haal hem vers af in de shop.

Bestel hier je Bastard Sizzling Plate & Holder Cast Iron 21 x 28 cm

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.