En weer een heerlijke variant om de Tri tip bereiden. Deze keer gaan we aan de slag met een 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tri Tip. Eerst trimmen we deze door de grotere stukken vet er af te snijden. Niet alles en niet helemaal uiteraard, want vet is smaak, maar te veel is ook niet lekker. Deze stukken bewaren we even voor straks. Dan snijden we de top-vetlaag kruislings in en kruiden de Tri Tip met de zoet pittige Angus & Oink Cherry Crush.
En weer een heerlijke variant om de Tri tip bereiden.
Deze keer gaan we aan de slag met een 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tri Tip.
Eerst trimmen we deze door de grotere stukken vet er af te snijden. Niet alles en niet helemaal uiteraard, want vet is smaak, maar te veel is ook niet lekker.
Deze stukken bewaren we even voor straks.
Dan snijden we de top-vetlaag kruislings in en kruiden de Tri Tip met de zoet pittige Angus & Oink Cherry Crush.
Deze keer gaan we aan de slag met een 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tri Tip.
Eerst trimmen we deze door de grotere stukken vet er af te snijden. Niet alles en niet helemaal uiteraard, want vet is smaak, maar te veel is ook niet lekker.
Deze stukken bewaren we even voor straks.
Dan snijden we de top-vetlaag kruislings in en kruiden de Tri Tip met de zoet pittige Angus & Oink Cherry Crush.
We richten de Bastard in voor indirect heat en plaatsen dus 2 halve platesetters onderin. Hierop plaatsen we de Bastard Skillet om alvast op te warmen en het smeltende vet op te vangen.
Bovenin leggen we 2 halve RVS roosters met daarop boven de skillet de Tri tip met de vetkant omlaag.
De temperatuur regelen we af op 110 graden en we plaatsen de MEATER in de Tri Tip.
Ga nu maar even rustig zitten en pak een biertje want dit duurt wel een kleine 3 kwartier voor we een kerntemperatuur hebben van 45 graden.
Niet te veel drinken want ondertussen moet je nog wel even een chimichurri maken. Zie onderaan.
Als we een kerntemperatuur hebben van 45 graden halen we het vlees van het rooster verwijderen de platesetters en plaatsen de skillet waar al een mooi laagje gesmolten vet in ligt op het rooster. De schuiven gaan verder open richting de 200 graden.
We leggen nog een paar kleine stukjes afgesneden vet in de skillet om te laten smelten.
Dan leggen we de tri tip in de hete skillet en bakken deze rondom af in het hete vet tot we een mooie korst en een kerntemperatuur van 50 graden hebben.
Nu laten we het vlees even rusten en snijden het vervolgens in plakken.
We serveren de Tri Tip ’to share’ in de nog warme skillet op de bijbehorende plank en schenken de heerlijke zoet pittige chimichurri over het vlees.
Homemade chimichurri
- 1 bosje verse oregano
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 1 kleine gele peper (Madame Jeanet peper), fijngehakt. De pepers wel zonder zaadjes en vruchtvlees heel fijn snijden
- 2 verse knoflookteentjes, fijngehakt
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Grof zeezout
- Citroensap van een verse citroen
- 100 ml olijfolie – extra vierge
- eventueel een paar lepels honing voor een iets mildere variant.
Doe alle droge ingrediënten, behalve de ui en de peper, in een kom en meng door elkaar. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij. Doe daarna de rode wijnazijn erbij en roer het goed door zodat er een grove saus ontstaat. Op het einde voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door.
- 1 bosje verse oregano
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 1 kleine gele peper (Madame Jeanet peper), fijngehakt. De pepers wel zonder zaadjes en vruchtvlees heel fijn snijden
- 2 verse knoflookteentjes, fijngehakt
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Grof zeezout
- Citroensap van een verse citroen
- 100 ml olijfolie – extra vierge
- eventueel een paar lepels honing voor een iets mildere variant.
Doe alle droge ingrediënten, behalve de ui en de peper, in een kom en meng door elkaar. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij. Doe daarna de rode wijnazijn erbij en roer het goed door zodat er een grove saus ontstaat. Op het einde voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door.
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00