Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
400160935_766957428779424_4877360427722890132_n

Black Angus Taco Burgers van de Plancha

We gebruikte onze Platte Valley Black Angus burgers van 180 gram p/st. Wij vinden dat deze burgers wel wat seasoning kunnen gebruiken dus pakken we de Grate Goods All purpose Barbecue rub erbij en bestrooien deze royaal. Omdat we ze gaan smashen kneden we het lekker door de hele burger, daarna drukken we deze mooi plat met de Gefu hamburgerpers.

Gisteravond was het bijna windstil, droog en helemaal niet koud. Na alle nattigheid konden wij wel een vleugje zomer gebruiken en daar waren die tacoburgers perfect voor.

We gebruikte onze Platte Valley Black Angus burgers van 180 gram p/st.

Wij vinden dat deze burgers wel wat seasoning kunnen gebruiken dus pakken we de Grate Goods All purpose Barbecue rub erbij en bestrooien deze royaal.

Omdat we ze gaan smashen kneden we het lekker door de hele burger, daarna drukken we deze mooi plat met de Gefu hamburgerpers.

Nu maken we een frisse tomatensalsa:

Pers een halve limoen uit. Snijd een halve rode ui heel fijn en pers een teentje knoflook.

Halveer 3 rijpe tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes. Snijd een klein bosje peperselie fijn. Schep de tomaat en peterselie door elkaar, meng met de rode ui en knoflook en voeg het limoensap toe. Breng op smaak met de peper en (eventueel) zout. Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

We pakken 2 kleine zachte tortilla's en leggen hier de geplette burger op, we maken nog even een kuiltje in het midden tegen het kromtrekken.

We plaatsen de plancha in de kamado en wachten tot deze een temperatuur van ca. 200 graden heeft.

De tortilla's leggen we met de burgerkant op de grillplaat en laten we lekker grillen.

Als de burger naar schatting voor 3/4 gaar is draaien we de tortilla's om en leggen wat plakjes cheddar op de burger.

We sluiten de kamado zodat de kaas mooi smelt.

Dan halen we de tacoburgers er af en doen een flinke lepel 'Beef Exclusief Next Level Burgersauce’ op de kaas, hierop gaat wat in reepjes gesneden sla en daarop de tomatensalsa.

Je kan hem natuurlijk plat laten liggen en met mes en vork eten, maar het lekkerst is de tacoburger als je hem dubbel vouwt en lekker weg hapt.

Heerlijk fris en een mooie volle burgersmaak. De 'Next level Burgersauce' klikt ook perfect met de frisse salsa.

Echt een aanrader en leuk om te maken.

In Beef-X Pit News gaan we dieper in op de plancha voor je kamado.

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.