Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Pure Canadian Beef Rib Eye - 180 dgn graan gevoerd

Pure Canadian Beef Rib Eye - 180 dgn graan gevoerd

Deze Rib Eyes van het Heritage Angus Rund hebben een prachtige vetmarmering wat zorgt voor een super grillsmaak.
Voor het grillen deppen we het vlees droog en bestrooien het met Zeeuwsche Zoute Puur en dit laten we 20 minuutjes intrekken.
Ondertussen hebben we de Bastard opgestookt naar 200 graden met een halve platesetter en een half gietijzeren rooster onderin het multi level cooking system.
Boven de platesetter plaatsen we een RVS rooster met daarop een skillet. Hierin grillen we cherrytomaatjes met wat Di Lorenzetto olijfolie, Italiaanse kruiden en Balsamico creme.
Als deze openbarsten halen we de skillet uit de kamado.

Het gietijzeren rooster meten we met de IR thermometer en geeft 260 graden aan bij een keteltemperatuur van 200 graden. Dat is het mooie van gietijzer laag boven de kolen.
De Rib Eye gaat op het rooster en na een kleine 1,5 a 2 minuten draaien we deze een kwartslag op een ‘vers’ stuk van het rooster. Dat is heter dan waar het vlees al gelegen heeft.

Dit herhalen we met de andere kant van de Rib Eye. Deze rib eye is 350 gram en best snel klaar.
We meten even met de Superfast Thermapen en halen de ribeye bij 49 graden van het rooster.

We laten hem even rusten en serveren hem dan met wat Franse Frietjes en de gegrilde tomaatjes.
‘On the side’ wat mayonaise en Grate Goods Kansas City Red Sauce.

Een super sappige steak frites die je een heerlijk vakantiegevoel geeft.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.