Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Gemarineerde Pure Canadian Beef Flank Steak met Grate Goods Kansas City Red Sauce.

Gemarineerde Pure Canadian Beef Flank Steak met Grate Goods Kansas City Red Sauce.

Deze week hebben we een mooie 180 dagen graan gevoerde Flank Steak van het Canadese Heritage Angus Rund bereid.
Dit vleesras is echt in no-time gestegen naar onze top 3 van favoriete Angus runderen.
Eerst maken we een marinade door onderstaande ingrediënten goed te mengen en samen met het vlees in een zipperbag te doen. Deze leggen we een nacht over in de koeling zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Bijkomend voordeel is ook dat het vlees nog malser zal worden.
Dan stoken we de Bastard op met een half gietijzer rooster onderin en een halve platesetter met drippan en RVS rooster aan de andere kant.
De temperatuur stoken we op naar 200 graden op de ketel.
Het vlees deppen we droog en we vegen de achtergebleven peperkorreltjes weg. Een marinade moet in je vlees trekken en is niet om te grillen. Het zal alleen maar snel verbranden.
Dan plaatsen we de Meater Pro en leggen de Flank Steak op het hete gietijzeren rooster. Na een paar minuten draaien we de steak om.
Dan leggen we de steak indirect en temperen de temperatuur naar ca. 170 graden en laten de steak rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 50 graden.
Als die temperatuur bereikt is halen we de Flank Steak er af en laten deze nog even rusten.
Dan snijden we dunne plakjes haaks op de draad en leggen deze op een Baas Boards plank.
Met de knijpfles Grate Goods Kansas City Red Sauce maken we een mooie zigzag over de gesneden plakken flanksteak en het geheel maken we af met een frisse komkommer salade, wat tomaatjes en met kruidenboter en knoflook geroosterd brood.
Marinade:
Ingrediënten
5 teentjes knoflook, geplet
1 el Italiaanse kruiden
2 tl suiker
60 ml rodewijnazijn
2 el sojasaus
2 el worcestersaus
1/2 tl rode pepervlokken
1/2 cup extra vierge olijfolie
2 tl koosjer zout
1 tl versgemalen zwarte peper
Zeezout en peper

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.