Naast een mooi vleesassortiment hebben we ook garnalen, tonijn en zalmzijdes bij Beef Exclusief.
Deze keer gebruiken we een zalmzijdedeel van 700 gram en deze snijden we in 3 moten van 200 gram.
Deze moten deppen we eerst goed droog en wrijven we vervolgens rondom in met Di Lorenzetto Olijfolie.
Vervolgens bestrooien we ze rondom royaal met Zeeuwsche Zoute met Wakame. en laten dit even intrekken.
Ondertussen stoken we de Bastard op naar ca. 230 graden met de RVS roosters er in.
Voor de saus mengen we de volgende ingrediënten in een blender tot een soepele saus:
- 400 gram volle zure room
- 60 ml volle melk
- 2 tl azijn
- 120 ml lente ui in stukjes
- 240 ml koriander
- 2 knoflooktenen
- 1/2 avocado
- 60 limoensap (2 limoenen)
- zout & peper
Als alles gemengd is zetten we dit koel weg.
Het RVS rooster wrijven we in met een doekje met olijfolie en dan leggen we de zalm er op met de huid naar boven. Niet meer aankomen of schuiven.
Op een kerntemperatuur van ca. 35 graden draaien we de zalm om en leggen deze met de huid op het rooster, nog steeds direct heat.
Bij een kerntemperatuur van 45 graden halen we de zalm er af en laten deze even rusten waarbij hij nog even door gaart.
Dan schenken we een laagje saus in een diep bord en leggen de zalmmoot er in. We maken het af met wat schijfjes limoen en wat blaadjes koriander.
De frisse smaak van de saus is heerlijk met de zalm.
Featured products
€21,19
Di Lorenzetto Extravergine olijfolie
€14,95
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zoute Wakame
€9,95